
Módszer
1 Tisztítsa meg a csirkehúst, és tegye a fagyasztóba kb. 30 percre. Ezután vegye ki és vágja nagyon vékony szeletekre. Mivel a hús megkeményedett, nagyon jól lehet vékony szeletekre vágni.
Egy serpenyőben felmelegítünk 2 evőkanál olívaolajat, és a csirke szeleteket hagyjuk rajta sütni. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
2 Tegyen egy edénybe 3 evőkanál olívaolajat, paradicsompürét, római köményt, préselt fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát, egy fél csomó koriandert és egy evőkanál chili Chipotle őrleményt vagy Chipotle-pelyhet apróra vágva.
Mindent alaposan összekeverünk, felforraljuk és 10 percig pároljuk. Ezután adjunk hozzá vörös babot, csirke szeleteket, a többi apróra vágott koriandert és a csirkehúslevest az alaphoz. Keverjük össze, forraljuk fel és főzzük 15 percig.
3 Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és hagyjuk rajta sütni a kb. 3 mm-es szeletekre vágott tortillákat.
Tálaljuk a levest avokádó csíkokkal, apróra vágott korianderrel, egy kanál tejföllel és sült tortilla szeletekkel. Csepegtessen mindent, és tálalja mésszel.
- Használt chili
- 1 kanál Chipotle őrlemény vagy Chipotle pehely
- Összetevők
- 7 kanál oliva olaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 500 g paradicsom püré
- 1 kanál Római kömény
- 4 szelet fokhagyma
- 1 hagyma
- ½ köteg koriander
- pléhdoboz vörös bab
- 2 l tyúkhúsleves
- 4 búza tortilla
- avokádó
- tejföl
- lime
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 45 min