
Módszer
1 A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szendvicsformát kibéleljük sütőpapírral, ha nem szilikonból ál. A chia magokat felverjük vízzel és félretesszük.
2 Egy nagy tálban keverjük össze a hajdinalisztet szódával, csipet sóval, kókuszcukorral és kakaó porral.
3 Egy kisebb tálban felverjük a meleg kókuszolajat a joghurttal és a chia maggal vízzel. Öntsük a laza keverékbe, és alaposan keverjük össze. Végül keverjük hozzá a meleg étcsokoládét, és dolgozzuk fel kompakt masszává.
4 Szendvicsformába öntjük, és előmelegített sütőben körülbelül egy órát sütjük.
5 Hagyjuk teljesen kihűlni, és közben készítsük el a habot. Melegítsük fel az étcsokoládét víz fürdőben, öntsük rá a szendvicset, és szórjuk meg chilis pehellyel, és hagyjuk, hogy a cukor megszilárduljon és vágjon.
- Használt chilli
- 1 kanál Ancho granulátum
- Kenyér
- 3 kanál chia mag
- 9 kanál víz
- 300 g hajdinaliszt
- 1 kanál szóda
- 1 csipet só
- 150 g kókuszcukor
- 2 kanál nyers kakaópor
- 100 ml kókusz olaj
- 300 ml szója joghurt
- 50 g keserű csokoládé
- A mázon
- 50 g keserű csokoládé
- Ancho granulátum
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 1 min