
Módszer
1 Először készítse elő egy eperszószt. Tegye a fagyasztott epret egy lábasba, és hagyja, hogy lassan feloldódjon. Enyhén hegesztjük és botmixerrel simára keverjük.
Végül ízesítse a szószt ízlés szerint chili lekvárral Forest Mix. Alternatív megoldásként adjon hozzá még egy kis cukrot.
2 Tegyen egy tálba kefir tejet, tojást és cukrot. A tojást a cukorral a tejben addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután fokozatosan adjunk hozzá egy szódabikarbónával elkevert sima lisztet, és keverjük össze a sima tésztát.
3 A kész tésztát pihentetjük egy ideig.
Öntsük az érlelt tésztát egy tapadásmentes palacsintasütőbe, és süssük a palacsintákat mindkét oldalon aranybarnára.
4 Azonnal tálalhatja a kész és forró palacsintát. Többeket egymásra fektetünk, felöntjük az epermártással, hozzáadjuk a tejszínhabot, a friss epret és néhány mentalevelet. A palacsintát chilis lekvárral is megkenhetjük.
- Használt chili
- Chili lekvár erdei keverék
- Összetevők
- 500 ml kefír
- 1 tojás
- 250 g sima liszt
- 1 kanál szóda
- 3 kanál cukor
- sütőolaj
- 300 g fagyasztott eper
- friss eper
- tejszínhab
- menta
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 10 min
- Főzés ideje 15 min