
Módszer
1 Tegyen egy kisebb fazékba tejszínt, cukrot, magokat és a maradék vanília hüvelyt. Forraljuk fel, majd hagyjuk kissé oldalra hűlni, hogy ne legyen teljesen forró.
Amíg a krém lehűl, áztassa a zselatint hideg vízbe az utasításoknak megfelelően.
2 Miután a zselatin megduzzadt, nyomja ki a lehető legtöbb vizet, és tegye bele a meleg krémbe.
Mindent alaposan összekeverünk, aztán poharakba öntjük. Tegye a poharakat hűtőbe kb. 3 órára, hogy megszilárduljon.
3 Amíg a keverék a hűtőben megkeményedig, készítsen epres mártást. Tegye a fagyasztott epret egy edénybe, és rövid ideig főzze.
A főtt eperhez pasilla chili őrleményt adunk, mindent összekeverünk és botmixerrel simára keverjük.
4 Hagyjuk kihűlni az összekevert epret, majd öntsük a megkeményedett Panna Cottára. Tálaláskor friss eperrel és menta levelekkel díszítjük.
- Használt chili
- 2 kanál Pasilla chilli őrlemény
- Összetevők
- 400 ml 33% tejfel
- 50 g cukor kristály
- 1 vanília hüvely
- 500 ml víz
- 3 szelet zselatin
- 100 g fagyasztott eper
- friss eper és menta dekorációnak
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 180 min