
Módszer
1 Az öreg kenyeret körülbelül 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tojásokat a mély tányérban felverjük sóval, és a sajtot durvára reszeljük egy tálba.
A kenyeret mindkét oldalán tojásba csomagoljuk, és magasabb réteg forró olajban kisütjük.
2 A kenyeret egyik oldalán kevesebb mint fél percig sütjük, majd megfordítjuk, és megszórjuk egy réteg reszelt sajttal. Körülbelül 30 másodperc elteltével a sajt kissé oldódni kezd, ezért a kenyeret a lehető leggyorsabban forgassuk olajba, és addig süssük, amíg a sajt készen áll. Ismételje meg a folyamatot a másik oldalról.
3 Drain a kész pirítós a rácson. Gyakran célszerű megfordítani a pirítóst, hogy a sajt ne folyjon a rácsok között. A szalvéta ebben az esetben alkalmatlan, ragaszkodna a sajthoz.
4 Amíg a pirítós kihűl, egy tálban keverje össze a zsíros mustárt és a zöld Habanero chilipürét.
A cherry paradicsomot negyedekre vágjuk, az újhagymát apróra vágjuk, a kaprot durvára vágjuk, a vöröshagymát pedig karikára vágjuk, majd egyenként elválasztjuk.
5 A kész pirítóst kenjük meg mustárral és chilipürével, adjunk hozzá néhány cherry paradicsomot, pácolt hagymát, néhány szelet pácolt pirospaprikát, apróra vágott tavaszt és lilahagymát.
- Használt chilli
- 2 kanál Chilli szósz zöld Habanero
- Összetevők
- ½ öreg kenyér
- 6 tojás
- só
- 300 g sajt
- sütőolaj
- cherry paradicsom
- pácolt pirospaprika
- 4 kanál egészzsíros mustár
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 15 min