
Módszer
1 Készítsen először egy élesztőt. Tegyen egy tálba langyos tejet és cukrot. Alaposan keverje össze, hogy a cukor a lehető legnagyobb mértékben feloldódjon. Ezután reszelje le az élesztőt a tejbe, és hagyja, hogy az élesztő meleg helyen keljen fel. Ezután használja a kész élesztőt a tésztában.
2 Tegyen sima lisztet, tojást, sót, olvasztott vajat és élesztőt a konyhai robot tálba. Robot segítségével gyúrja össze a kompakt tésztát. Keverés után fedje le a tálat egy ruhával, és hagyja meleg helyen kelni egy órán át.
3 Ha a tészta kelesztett, osszuk el 16 egyenlő darabra (a skála súlyának megfelelően). Mindegyik tésztadarabból készítsen egy zsemlét, és hagyja 30 percig emelkedni egy tepsi alatt.
4 Amíg a zsemle kel, készítse elő a zsemle töltelékét. Tegyen egy túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és Ancho chili port egy tálba. Mindent alaposan összekeverünk, és hagyjuk a hűtőben pihenni, mielőtt a zsemle felemelkedne.
5 A zsemle kelesztése után készítsen egy palacsintát a kezéből, és töltsön bele egy halom kanál sajttölteléket.
Öntsön ½ olvasztott vajat a formába kb. 20x30 cm-re. A formás zsemlét jól bedörzsöljük a vajba, és betesszük a sarokba. Folytassuk így, és fokozatosan hajtsuk szét a zsemléket.
6 A töltött formát 170 ° C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Miután felülről megsütötte a zsemlét, kenje meg a maradék olvasztott vajat és hagyja kihűlni.
- Használt chili
- 2 kanál Ancho chilli őrlemény
- Kovász
- 300 ml langyos tej
- 1 kocka élesztő
- 60 g cukor dara
- Tészta
- 500 g sima liszt
- 1 tojás
- csipet só
- 130 g olvasztott vaj
- kovász
- Túrós töltelék
- 2 csomag vanília cukor
- 500 g zsíros túró
- 30 g cukor dara
- 2 tojássárgája
- Dörzsölésre
- kb. 100 g olvasztott vaj
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 45 min
- Főzés ideje 40 min