
Módszer
1 Távolítsa el a szárított chili paprika szárát és magját. Tegye a paprikát egy tálba, és öntse le úgy, hogy az összes paprika vízbe merüljön. Lúgozza körülbelül 30 percig. Engedje le a vizet, törölje le a tálat egy papírtörlővel, és tegye félre.
2 Tegye turmixgépbe a paprikát, vizet, gyömbért, sót, köményt és borsot. Keverjük simára, kb 1 perc. A keverést spatulával segítjük. A keverék sűrű lesz, vizet nem adunk hozzá.
3 Tedd a csirkét egy már használt üres tálba, és add hozzá az általunk elkészített chilipürét. A húst és a chilipürét kézzel összekeverjük, hogy minden darabot egyenletesen ellepjen. Ekkor a csirkét azonnal feldolgozhatjuk, vagy akár 24 órára hűtőben tárolhatjuk.
4 Melegítse elő a grillsütőt vagy a szabadtéri grillt 180-230 °C-ra. Kenje meg a rácsot / serpenyőt növényi olajjal, tegye a csirkét a grillre és sózza meg. 8-10 percig grillezzük, megfordítjuk, megsózzuk a csirke másik oldalát és további 8-10 percig grillezzük.
5 A kész csirkét vágjuk kisebb darabokra. Az avokádót kockákra vágjuk, a hagymát finomra, a koriandert felaprítjuk, a citromot körömvirágra vágjuk. A tortillákat serpenyőben felforrósítjuk és tálaljuk.
- Használt chilli paprika
- Ancho egész szárított (4db)
- Guajillo egész szárított (4db)
- Összetevők
- 115 ml víz a chili öntéséhez
- 2 teakanál szeletelt gyömbér
- 11/2 teakanál tengeri só
- 3/4 teakanál őrölt kömény
- 1/4 teakanál őrölt bors
- 900 gram csont nélküli csirkecomb
- 2 kanál növényi olaj
- Tálaláshoz kell majd
- Kukoricaliszt tortilla
- Avokádó
- hagyma
- Koriander
- Salsa
- Citrom
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 30 min