Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Egész szárított paprika

Az egész szárított paprika lehetővé teszi, hogy egész évben chilit szállítsunk az ügyfeleknek. A szárítás az egyik legrégebbig tartósítószer. A szárított chilipaprika általában mentes a káros kórokozótól, és könnyen tárolható hosszú ideig. Nagyon széles felhasználási körük van. Különféle ételekben, mártásokban, salátákban vagy tisztán fűszerként.

Aji Amarillo chilli egészben szárítva 30 g

Aji Amarillo chilli egészben szárítva 30 g

Aji Amarillo perui paprika közepes éleséggel jó hangulatot varázsol benned, és Dél-Amerika egzotikus ízét hozza a saját konyhába. A szárított chilli paprika élénk sárga-narancs színűek, szőlő illatúak és teljesen egyedi gyümölcsízűek a mangóra és a passiógyümölcsre hasonlít.

 

Összetevők Aji Amarillo chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 15 000
Származás Peru
Ár a 1 db értékben: 1 490 Ft
Utolsó 4 db Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Aji Amarillo chilli egészben szárítva 30 g

Eredeti Dél-Amerikai íz

Mi jut eszedbe, amikor Dél-Amerikát gondolsz? Fényes nap, tánc, élénk fűszeres színek, édes gyümölcs és remek eredeti konyha? És pontosan ilyen a perui Aji Amarillo paprika. Fényes narancssárga színű, a trópusi gyümölcs íze és mérsékelten kifejezett élesége jó hangulatot varázsol benned. Latin-Amerikában a legnépszerűbb és összetéveszthetetlen ízek közé tartozik, amelyet minden helyi ételhez hozzá adnak. Ezért is tartozik a fokhagymával és a lilahagymával együtt minden perui étel alapanyagának.

Nevük a chilli "aji" és a sárga "amarillo" spanyol szókból származik. Ezek a chilli paprikák Bolíviából és Peruból származnak. A perui Andokban már a 2500-ban Krisztus előtt kezdték termeszteni az egyik legrégebb chilli paprika típust. Az Aji Amarillo a Capsicum baccatum (perui paprika) családba tartozik, és szárított paprikát akkor Aji Mirasol néven ismerik. A növények megfelelő körülmények között akár 2 méteres magasságot is elérhetnek, a termék körülbelül 10 cm hosszú és 4 cm széles.

Aromás gyümölcsízű paprika

Beleszeret az Aji Amarillo paprikába, különösen a nem hagyományos gyümölcsíz tulajdonságai miatt, amely eltér a legtöbb fajtól. Az Aji Amarillo fényes sötétsárga vagy narancssárga színű, szőlőillatú. Az íze kevésbé csípős és kifejezetten gyümölcsös, mangó és passiógyümölcs érzéssel.

Mindenképpen nagyon ajánljuk minden chilli kezdőknek, akik nem akarják elveszíteni a chilli különféle ízei felfedezésének egzotikus élményét.

Aji Amarillo a konyhában 

Ezek a perui chilli paprikák az erős virág és gyümölcs illat köszönhetően rendkívül alkalmasak a nyári könnyű ételekhez, vagy gyökérzöldség ételekre is. Nagyon jól használható a tengeri gyümölcshez, halakhoz vagy rizottóhoz. A friss paprikákat gyümölcs salsa vagy szószok ízesítésére használják. Meglepő és váratlan ízt adnak egyszerű étkezéshez is.

Peruban hagyományosan a helyi specialitásokhoz használják, például a dél-amerikai hal-cevichéhez vagy a perui marhapörkölthöz.

A legjobb íz elérése érdekében javasoljuk, hogy az étel elkészítése előtt a paprikát mindkét oldalon egy kisebb forró serpenyőben pörköljék meg. Csak néhány percre. Miután Aji Amarillo elkészült, összetéveszthetetlen illatával illatozza a konyhát.

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz