Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Pehely és granulátum

A chilipaprikát apróra vágva, pelyhek és granulátumok formájában. Ez a fűszer nagyon népszerűvé vált. Az Egyesült Államokban még szabványos az asztalokon a só és a bors mellett. Gyakran magas a magvak aránya a pelyhekben. A zúzott chilit tetszés szerint használhatja főzéshez, például húshoz vagy ételízesítőhöz, valamint sóhoz és borshoz.

Aleppo chilli pehely 30 g

Aleppo chilli pehely 30 g

Az Aleppo paprika granulátum gyenge élessége és kivételesen összetett íze egyszerűen megszórakoztatja Önt. A chilli világban azokat a titkos összetevőket tartják számon, amelyek csípős mosolyt csalnak az életedbe (és amit mindenki kérdezni fogja). Gyümölcsös édes-savanyú ízüket a kömény és a sós borecet árnyalatú mazsoláihoz hasonlítják, az eredeti aroma pedig a legjobb szárított paradicsomra emlékeztet.

Összetevők Aleppo chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 12 000
Származás Törökország
Ár a 1 db értékben: 1 090 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Aleppo chilli pehely 30 g

Chilli-függőség Szíriából

Aki egyszer megkóstolja, felfedezi rögtön egy új függőségét. És nem viccelünk. Az Aleppo paprika, más néven Halaby, a Capsicum annuum (egyéves paprika) további változata, és kulináris titoknak számít a chilli ínyencek világában, amely egyensúlyt ad a kivételes íz és a kellemes élesség között minden étkezésnél.

Nevüket a szíriai Aleppo várostól kapják, ahonnan származnak. Aleppo városa történelmileg a Selyemút része volt, és a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa. Mára a legtöbb Aleppo paprika termesztése Törökországba költözött.

Chilli, amely a kedvenc titkos összetevőjévé válik

Az érett paprika hosszúkás piros paprikára hasonlít, mély sötét bordó színnel rendelkezik. A feldolgozás során csak félig száradnak meg, ennek köszönhetően elsajátítják egyedi tulajdonságait, és általában chillis pelyhek vagy granulátumok formájában jelennek meg a piacon. A legtöbb piros chilli paprikához képest az Aleppo picit játékosabb íz profillal rendelkezik.

Az Aleppo paprika enyhe csípősséget kínál a 8 000-12 000 SHU között, de teljes és összetett ízt kínál, amelyet sokáig élvezni fogja. Először a torkában fogja érezni a melegségüket, és mielőtt teljesen kifejlődni kezdenének, meg fog lepődni a gyümölcsös édes-savanyú ízzel. A mazsolához hasonlít a kömény és egy kis sós borecet. Az aroma hasonlít a legjobb szárított paradicsomra.

Gyenge forróságának és nem hagyományos összetett ízének köszönhetően az Aleppo szinte minden sós és édes ételhez ideális. Fontos szerepet játszanak a hagyományos mediterrán és közel-keleti konyhában, mint például a hummus, kebab és más húsételek. Ezenkívül a területről származó számos tipikus fűszerkeverék részét képezik.

Hogyan kell főzni?

A burgerben, csirkében és steakben található Aleppo paprika erősen függős. Ha hozzáadod őket egy páchoz vagy saját fűszerkeverékhez, akkor azok biztosan a titkos összetevőid lesznek, amelyekről mindenki fog érdeklődni.

Kedvelni fogja őket tésztában, levesben, felvágottban vagy tojásban is. Javasoljuk, hogy szórjon egy picit a pizzába vagy salátába (főleg tésztát, tonhalat vagy csirkehúst) néhány pehelyt. Az íz különbség izgatni fogja. Az Aleppo jól passzol a korianderhez, a köményhez és az oregánóhoz vagy a paradicsomhoz, így ha a recept megköveteli ezen összetevők bármelyikét, adhat hozzá egy keveset ebből a chilliből.

Kipróbáltad már az otthon készült pattogatott kukoricát egy kis chillivel, hogy fűszeres és érdekes ízt adj hozzá? A zúzott Aleppo paprika tökéletes erre is. Megér egy próbát. Az Aleppo paprika íze sok sütő és cukrász számára is megfelel, mivel fahéjjal kombinálva igazán kiválóak. Savassága és a forrósága csokoládéval és cukorral kombinálva is jól működik. Bármelyik brownie, fűszeres dió vagy forró csokoládé csillagja lesz.

Röviden, látni fogja, hogy az egyszer megkóstolt, összetört Aleppo granulátum borssal és sóval együtt az étkezőasztal nélkülözhetetlen részévé válik.

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz