Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Pehely és granulátum

A chilipaprikát apróra vágva, pelyhek és granulátumok formájában. Ez a fűszer nagyon népszerűvé vált. Az Egyesült Államokban még szabványos az asztalokon a só és a bors mellett. Gyakran magas a magvak aránya a pelyhekben. A zúzott chilit tetszés szerint használhatja főzéshez, például húshoz vagy ételízesítőhöz, valamint sóhoz és borshoz.

Ancho chilli pehely 30 g

-15 %
Ancho chilli pehely 30 g

Hogyan néz ki és ízlik a legnépszerűbb mexikói chilli paprika? Pontosan mint egy aszalt szilva! Az Ancho a Poblano paprika sötétlila-fekete pehely változata. Az egyik legkevésbé éles, így a teljes chilli kezdők is értékelni fogják őket. Földies és enyhén édes szilva-mazsola ízűek, Mexikóban hagyományosan egész aszalt paprikákat adnak az ételekbe.

Összetevők Ancho chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 1
SHU mértékegység 2 500
Származás Mexikó
Standard ár: 1 390 Ft
Ár a 1 db értékben: 1 182 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 31.05.2023
Leírás

Ancho chilli pehely 30 g

Mexikói paprika királyné 

Fogadjon a mexikói klasszikusokra. A szárított Ancho paprika a legnépszerűbb és használt paprika ebben az országban (Guajillo mögöttük van). Sötétlila-fekete színük jellemzője.

Az ancho a sötétzöld fényes Poblano paprika szárított változata, amely akár 10 cm-re is megnőhet. A mexikói Puebla államból származik, amely történelmileg fontos spanyol gyarmati régió volt, és fontos szerepet játszott a mexikói hagyományos konyha kialakításában. Érdekes, hogy a mexikói zászló ihlette ikonikus mexikói nemzeti étel "chiles en nogada", amelyet a mexikói szabadságharc 1821-es vége tiszteletére hozták létre, szintén Pueblo városából származik.

Az Ancho chilli paprika az egyik legkevésbé éles, így használatakor egyáltalán nem kell haboznia. Az egynyári Ancho paprikához (Capsicum annum) tartozik, forrósága csak 1000–2 500 SHU körül van. Gyümölcsös-édes ízük nagyon érdekes. Megjelenésében és ízében szilvára hasonlítanak, a mazsola felhanggal.

Hívja meg Mexikó ízét a konyhájába

Mindig számolhat az Ancho paprikára. Fűszeres, de nem olyan perzselő ügyet varázsolhatnak minden étkezésből, amit még az új chillis kezdők is értékelni fognak. Finom meleg érzetet és földi ízt adnak bármilyen hideg vagy forró mártásnak, salsának, enchiladának vagy levesnek, és így tökéletesen aláhúzzák más összetevők ízét. Biztosan megtalálják a helyüket a húsételekben vagy a tamales-ban, mint otthon Mexikóban. Szilva-mazsola édes ízének és enyhe forróságának köszönhetően ideálisak édes desszertekhez vagy csokoládéval kombinálva.

Hogyan kell az Ancho chillivel főzni?

Ezenkívül néhány hasznos tippet adunk az Ancho paprika elkészítéséhez és a lehető legjobb használathoz.

A jobb íz elérése érdekében az Ancho paprikát használat előtt kb. 10-20 másodpercig, fűtött serpenyőben érdemes megsütni. Mindenképpen rehidratálhatja az Ancho paprikát is. Csak öntsön rájuk forró vizet vagy húslevest, és várjon 10-20 percet. Ne hagyja azonban, hogy tovább ázzanak, mert megkeseríthetik.

Javasoljuk, hogy tartsa meg a megmaradt folyadékot, mert az remekül felszívja az ízét, különösen finomabb paprikák, mint például Ancho esetében. Ezután felhasználhatja a folyadékot ételek, levesek vagy szószok öntéséhez.

A pépesített vagy kevert rehidratált Ancho paprika püréje vörösesbarna színű, teljes édes íze, enyhe forrósága és picit keserű árnyalata. Emiatt az is jobb, ha a vetőmagok legalább egy részét eltávolítják chilli paprikából a rehidrálás előtt, hogy az étel keserűsége ne legyen túl kifejezett. Gyümölcsös ízének és a szilva árnyalatának köszönhetően a püré kiválóan alkalmas zöldség-gyümölcs salsa vagy szósz alapjának.

Használjon ancho paprikát az ételben bármilyen formában - szeletelve, kockára vágva, vagy püré formájában. Fűszerdarálóban is könnyedén ledarálhatja őket. Azonban igazi hiteles mexikói ízt fog elérni, ha az egész paprikát hozzáadja az ételhez.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz