
Módszer
1 A fokhagymának levágjuk a fejtetőt, a vágott részt tegyük fel egy tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal. 220 ° C -ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 20 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni a fokhagymafejeket.
2 Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk az apróra vágott sárgarépát, petrezselymet és hagymát. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk az öblített babot, sót, borsot, húslevest, Habanero chilli pelyhet és a hámozott, pirított fokhagymát. Öntsön levest és főzze 20 percig.
3 A kész levest botmixerrel vagy robotgéppel simára keverjük. Fűszerezzük, és apróra vágott petrezselyemmel és kockára vágott pirított baguette vajjal tálaljuk.
- Használt chilli
- 1 kanál Habanero chilli pehely
- Összetevők
- 3 kanál oliva olaj
- 1 hagyma
- 2 db petrezselyem
- 2 db sárgarépa
- 800 g fehér főtt konzervdoboz bab
- 2 nagy fej fokhagyma + olívaolaj csepegtetéshez
- só + borsó
- 1 l húsleves
- vágott petrezselyem
- baguette pirításhoz + vaj
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 40 min