
Módszer
1 Először elkészítjük a petrezselymes pestót. A petrezselymet megtisztítjuk és a szár kemény részeit eltávolítjuk. Az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe, és keverd pestóhoz.
Ezután készítsen elő egy báránycombot. Tisztítsa meg és csontozza ki. Tegyél petrezselymes pestót arra a helyre, ahol a csont volt. A húst zsinórral húzzuk meg, hogy a pesto ne folyjon ki. Végül sózzuk meg és támasszuk meg a lábunkat.
A tepsi aljára teszünk kakukkfű- és rozmaringágakat, félbevágott fokhagymát és medvehagymát. Helyezzük rá a báránycombot, és tegyünk rá vajszeleteket. Helyezze be a hőmérőt a combba, és tegye
- 190°C-ra előmelegített sütőben 20 percig,
- csökkentse a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra, és süssük 30 °C-os belső húshőmérsékletre,
- csökkentse a sütő hőmérsékletét 110 °C-ra, és a belső húst 40 °C-on süssük,
- csökkentse a sütő hőmérsékletét 90 °C-ra, és süsse 50 °C-os belső húshőmérsékletre,
- csökkentsük a sütő hőmérsékletét 70 °C-ra, és 60 °C-os belső húshőmérsékletre sütjük.
Ha elérte a kívánt húshőmérsékletet, vegye ki a combot és kenje meg Honey mild Habanero mézzel.
Növelje a sütő hőmérsékletét 230 °C-ra, és kapcsolja be a grill funkciót. Tegye vissza a lábast a sütőbe, és hagyja, hogy a mézet a húson karamellizálódni körülbelül 5-7 percig.
Utána takarjuk le fóliával a lábszárat, és pihentessük egy kicsit a vágódeszkán.
Tálalás előtt a húst felcsíkozzuk, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Húslével meglocsolt sült zöldségekkel és pirított fokhagymával és medvehagymával tálaljuk.
- Használt chili
- chilli méz Honey mild Habanero
- Húsra
- só, bors
- petrezselymes pesto
- 100 g vaj
- 1 fokhagyma rúd
- 2 medvehagyma
- Petrezselymes pesto
- 2 köteg petrezselyem
- 50 g dió
- 1 kiskanál só
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml oliva olaj
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 60 min