Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Chilli őrlemény

A chilipor szárított chili paprika, nagyon finom porrá zúzva. A chilipor hosszú ideig eltartható, ha légmentesen záródó tartályban tárolják, hőtől és fénytől távol. A konyhában széles körben használható, és fűszeres élességet kölcsönöz az ételnek a paprika jellegzetes ízével.

Bird´s Eye chilli őrölt por 9 g

Bird´s Eye chilli őrölt por 9 g

Ami kicsi, alattomos. Legalább ez biztosan igaz a chili paprikák szemben. És ez alól a Bird´s eye sem kivétel. Becenevük "afrikai ördög", és 100% tisztán csípős ízűek. Méretének és intenzív csípősségének köszönhetően az egész aszalt gyümölcsök ideálisak alkohol, ecet, olaj vagy méz savanyításához is. 

 

Összetevők Bird´s Eye chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 3
SHU mértékegység 100 000
Származás Spanyolország
Ár a 1 db értékben: 890 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Bird´s Eye chilli őrölt por 9 g

Élvezze a tiszta csípős utat

Ahogy a neve is mutatja, ez nem egy óriás paprika. De ne tévesszen meg a méretükkel. Ezek a kis paprikák nagy csodákra képesek! Készülj fel igazán csípős pillanatokra. Ennek a csilinek a világon többféle változata létezik, amelyek élességében eltérhetnek. A szokásos meleg idő körülbelül 50 000-100 000 SHU, a legélesebbek elérhetik a 200 000 SHU-t is.

A Capsicum frutescens fajta (paprika bokros) Birds eye - paprikája Afrikából származik, és közel áll a rokon Tabasco-paprikához. Évszázadok óta nőnek az afrikai vadvilágban, újabban pedig az afrikai Uganda és Zimbabwe mellett Ausztráliában és Malawiban is termesztik. A termékek körülbelül 1-2 cm nagyok és világos fényes piros színűek. 

Afrikai ördög

Különlegességük a tiszta éles ízben rejlik, amelynek magában nincs más különösebb édes, gyümölcsös vagy egyéb aláfestése. Ezért is hívják "afrikai ördögnek". Egyesek azonban felismerhetjük ízükben a száraz széna tapintását.

Nyersen vagy szárítva egyaránt használják a konyhában. Minden étkezéshez érdemes csípőset hozzáadni. Minden fűszeres ételt, steaket, csirkét, pácot, szószt, levest vagy gulyást élvezhet velük. Világszerte többféle thai vagy vietnami étel része.

Méretük és törékenységük miatt nem javasoljuk a paprikák rehidratálását. Élelmiszerben történő felhasználás céljából a Bird eye könnyen összetörhető vagy szeletelhető. Kis méretüknek köszönhetően ideálisak a klasszikus konyhai fűszer csiszolókhoz is.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz