
Módszer
1 Egy nagy fazékban (lehetőleg öntöttvas) hevíts fel olívaolajat, és pirítsd meg benne a finomra vágott sárgarépát, petrezselymet és zellert. Alaposan keverjük össze a zöldségekkel, nehogy megégjenek.
Amint a zöldségek barnulni kezdenek, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és egy ideig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, és nagyon rövid ideig pirítjuk.
2 Ezután hozzáadjuk a darált húst a keverékhez, erőteljesen megpirítjuk, majd sóval, borssal és provence-i fűszerekkel ízesítjük. Mindent alaposan összekeverünk.
3 Ezután adunk hozzá a paradicsompürét, az apróra vágott paradicsomot és a Trinidad Scorpion Moruga chili szószt. Leöntjük húslevessel, és párolt fedővel lefedjük, alkalmanként megkeverve 90 percig.
4 Végül sóval ízesítjük. Spagettivel, apróra vágott petrezselyemmel és reszelt parmezánnal tálaljuk.
- Használt chilli
- 1 kanál Trinidad Scorpion Moruga szósz
- Összetevők
- 5 kanál olivaolaj
- 350 g sárgarépa
- 200 g petrezselyem
- 200 g zeller
- 3 db piros hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 750 g darált marhahús
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kanál Provance-i fűszerek
- 3 kanál paradicsom püré
- 2 konzervdobozok apróra vágott paradicsom
- 0,5 l marhahúsleves
- 1 marék spagetti
- 1 marék parmezán
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 90 min