
Módszer
1 Kezdjük azzal, hogy a borkolbászt 2 részre vágjuk, csigákká sodorjuk, mindegyiket nyárson átszúrjuk és a tejbe töltjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Ezután húzza ki a csigákat a tejből és szárítsa meg szalvétával. Mindkét oldalát sima liszttel enyhén megszórjuk. Csepegtessen egy kevés olajat a tapadásmentes serpenyőbe, és mindkét oldalán aranybarnára megsütje a kolbászt
2 Hámozzuk meg a burgonyát, és sütés előtt vágjuk körömvirágba. Öntsön olajat a tálba, és ízesítse tört köménnyel. Öntsük oda a burgonyát és csomagoljuk. Melegítsük elő a sütőt, és tegyük át a burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük. C és aranybarnára sütjük, körülbelül 30 percig.
3 A hagymát körömvirágokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és serpenyőben aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt szilvát, és egy ideig pirítjuk. Keverje hozzá a pürét, és öntsön rá sört. Fűszerezzük chili pehellyel, sóval és főzzük. Ezután kóstolja meg a keveréket és állítsa be. Öntsük egy tepsibe, tegyük rá a pirított kolbászt, és a krumpli kivétele után tegyük a sütőbe. Kb. 15 percig sütjük.
- Használt chilli
- 1 lžíce De Arbol chilli granulátum
- Összetevők
- 400 g vinné klobásy
- 200 ml tej
- 1 csipet sima liszt
- 1 csipet olaj
- 200 ml fekete sör
- 150 ml paradicsom püré
- 8 db aszalt szilva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db hagyma
- 2 csipet soli
- 1 csipet bors
- 6 db krumpli
- 1 csipet zúzott kömény
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 180 min
- Főzés ideje 30 min