
Módszer
1 A marhahúst 4x4 cm -es kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Öntsük a Cabernet Moravia chili bort, adjunk hozzá rozmaring gallyakat, új fűszereket és fekete bors golyókat. Keverjük össze a húst a borban, és zárjuk le a tálat. Hűtőbe tesszük pihenni másnapig. Időnként keverje össze a húst a borban, hogy a bor íze minden húsdarabba belekerüljön.
2 Másnap vegye ki a húst és a fűszereket a borból. Öntsük a bort egy edénybe, és forraljuk fel, hogy felforralja az összes alkoholt. Hegesztés közben a húsból származó fehérje kicsapódik a bor felületén. Vegye ezt a fehérjét, akkor a bor ismét gyönyörűen tiszta lesz. A forralt és forró bort végül a zöldséges alapban használják.
3 Egy nagyobb, vastagabb aljú edényben feloldjuk a szalonnát, és mindkét oldalán élénken megsütjük a szárított húst. Ezután tegye félre a sült húst egy tálba, és fedje le fedővel.
A maradék zsíron aranysárgára sütjük a gombát. Ha szükséges, adhat hozzá még egy kis olívaolajat, hogy a gombák ne égjenek meg.
4 Amikor a gomba tökéletesen megsült, adjunk hozzá kockára vágott sárgarépát, petrezselymet és zellert. Mindent gyönyörű aranybarna színben pirítson, ami gyönyörű színt és ízt kölcsönöz a mártásnak. Zöldségek és gombák sütésekor fontos, hogy mindent alaposan összekeverjünk, és ne hagyjuk, hogy bármi megégjen. Ekkor keserű lehet az alap.
5 Ha kész a zöldség, adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk egy ideig.
Paradicsompürét tegyünk az így elkészített növényi alapba. Hagyjuk rövid ideig pirulni a zöldségekben.
6 Ezután adjuk hozzá a forró forralt bort, a forró marhahúslevest, a húst és a maradék fűszereket, amelyekbe a húst betöltöttük. Sózzon meg mindent, alaposan keverje össze és forralja fel.
- Használt chilli
- 0,5 l Vörös bor chilivel
- Összetevők
- 1,5 kg marhahús hátsó
- 2 rozmaring gallyak
- 6 bors új fűszer
- 15 bors fekete fűszer
- 200 g szalonna
- 200 g krémes gombát
- 350 g sárgarépa
- 300 g petrezselyem
- 250 g zeller
- 2 nagyobb hagymát
- 140 g paradicsom püré
- 0,7 l marhahúsleves
- só
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 60 min