
Módszer
1 Egy nagy serpenyőben hevíts fel olívaolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát. Ha kész a hagyma, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és egy ideig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, a főtt paradicsomot és a Red Habanero Mash chilit. Az egészet alaposan keverjük össze, és hagyjuk száradni 40 percig. Ezután hozzáadjuk a megfőtt kukoricát, és további 5 percig pároljuk.
2 A rizst egy serpenyőben megfőzzük, amit a húsos keverékre teszünk. A megfőtt babot egy tálban villával babmasszává zúzzuk, amivel szétterül a tortilla.
3 Közben a hús megsül, a rizs megfőtt, lehet paradicsomsalsát készíteni. A paradicsomot, a hagymát és a jalapenos apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük.
4 Hozzáadjuk a finomra vágott koriandert, az olívaolajat és a lime levét. Az egészet alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután hagyjuk pihenni a hűtőt.
5 Ha elkészült a húskeverék, süssük meg a tortillát mindkét oldalát egy nagy serpenyőben. Kenjük meg babkrémmel, adjuk hozzá a római saláta leveleket, a húskeveréket, a főtt rizst, és fedjük be sajttal. A tortillát sodrófává forgatjuk. Lehet grillen is sütni. Paradicsomos salsával vagy tejföllel tálaljuk.
- Használt chilli
- 60 ml Red Habanero szósz
- Összetevők
- 3 kanál olivaolaj
- 1 db piros hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 400 g főtt paradicsom
- 280 g főtt kukorica
- 250 g főtt bab
- 100 g rizs (nyers)
- 200 g cheddar
- 1 marék római saláta
- 8 db búza tortilla
- 4 db paradicsom
- 1 db jalapeños paprika
- 1 db hagyma
- 1 marék koriander
- 1 kanál olivaolaj
- ½ lé limet
- Adagok száma 8
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 60 min