Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Csili szósz

Ez a fajta chilli gyakori az Egyesült Államokban és Ázsiában, de nehezen fogja megtalálni az EU-n belül. A friss csilipaprikák (általában a késztermék 85-90% -át) sóval összezúzzuk, és 2-6 hónapig vagy tovább hagyjuk erjedni. A bőr, a mag és a hús kivonata együtt intenzív és gazdag ízt biztosít. Ideális főzéshez.

Carolina Reaper chilli mash 100 ml

-20 %
Carolina Reaper chilli mash 100 ml

Folyékony chilli mash a világ legfrissebb csípős paprikájából, a Carolina Reaper, amely még a legnagyobb chilli szerelmeseit is kielégíti. A perzselő hőség mellett ezek a paprikák édes gyümölcsös ízükkel meglepetést okoznak, kellemes csokoládé, meggy és fahéj árnyalattal.

Összetevők Carolina Reaper chilli paprikák, só, ecetsav.
Élesség
  • 6
SHU mértékegység 2 200 000
Származás Ecuador
Standard ár: 3 390 Ft
Ár a 1 db értékben: 2 712 Ft
 
Leírás

Carolina Reaper chilli mash 100 ml

Gyújtsa meg a rekordtartóval

Igen ez az! A 2.200.000 SHU 2013-tól a Guinness-rekordok könyvben van bejelentve. Ennek a fogyasztása vonzza a végletek rajongóit, és kisebb mennyiségben is kihívást jelent a profi chilli szerelmeseinek.

Érett Carolina Reaper paprika fényes piros színnel, ráncos felülettel és éles heggyel (farok) rendelkezik. A termék kb 4 cm széles és 3 cm hosszú. Az eredeti Carolina Reaper egy hibrid Capsicum chinense típusú paprika (Kínai paprika). Amerikai dél Karolina Rock Hill városban termelik Bhut Jolokia és piros Habanera típusú paprika segítségével.

Gyógyító segítő meglepő eredménnyel

A paprikát először 2012-ben Ed Currie termesztette ki. Közben a világ többi vezető chillitermesztője versengett egymással az eddigi legcsípősebb paprika termesztéséért. A Currie chilli termesztés figyelme teljesen máshova célzott. 

Családját sok generáció óta rák és szívbetegség sérti. Ed Currie arra jött rá, hogy a régiók, ahol minden ételben csípős paprikát használnak és hosszú hagyománnyal rendelkeznek, sokkal alacsonyabb a betegség előfordulása. Azóta csípős paprikát termeszt.

Az évek során Ed azt is megállapította, hogy a rákosok a kemoterápia után elvesztik az édes íz kivételén kívüli ízérzékelésüket. Ebben az esetben a chilli paprika kiválóan alkalmas arra, hogy új ízt és kellemes meleget adjon az ételeknek. Currie ezért édes ízű és nagyobb forróságú paprikát próbált termeszteni. Ezután a világ legforróbb (de édes) chilli paprikáját akaratlanul sikerült termeszteni. Eredeti műszaki neve "HP22B" volt.

Hogyan ízlik a csípős paprika? 

Nem hiába kapta meg ez a paprika a „reaper” (halál) fedőnevet. Rendkívül ég. A hosszabb íz visszaverődés köszönhetően nem csak az extra égetést fogja élvezni, hanem a meglepő édes ízt is. Az extrém forróság alatt egy teljes édes íz rejlik, kellemes csokoládé, meggy és fahéj árnyalattal.

Miután legyőzte a száj és az arc égő érzését, a paprikás kapszaicin fájdalomcsillapítóként elkezd hatni, és az endorfinok beáramlása nem tart sokáig. A csili paprika valójában tele van örömmel.

Teljesen megfelel minden olyan étel ízesítésére, amelynek extra égető ízt akar adni, és ugyanakkor szeretné aláhúzni a többi összetevők ízét. Tipikusan a mexikói és ázsiai ételek és szószok, húsételek, levesek, salsa, hüvelyes ételek stb.

Ha várja az első tapasztalatokat a Carolina Reaper paprikával kapcsolatban, azt javasoljuk, hogy először extra óvatosan és nagyon kis mennyiségben adagolja. Másképp tejjel vagy joghurttal sem tudja elnyomni az extra égést.

A Carolina Reaper paprikát Tajvanon termesztik és gyártják nekünk, ahonnan közvetlenül importálják hozzánk. A minőség és a frissesség a legfontosabb. Ennek köszönhetően nemcsak paprikánk melegségét élvezheti, hanem egyedi édes és gyümölcsös ízét is.


Mi a chilli mash? A friss chilli paprikát sóval együtt összetörjük, és 2–6 hónapig fermentálni hagyjuk. A bőrből származó kivonat, a magok és a pép együttesen intenzív és rendkívül gazdag ízt biztosít. Időnként ecetet lehet hozzá adni a fermentálás leállításához, de egyébként a chilli mash nem tartalmaz semmilyen más anyagot vagy tartósítószert. További feldolgozásra szolgál szószok, salsa, mártogatásokra, csípős ételek stb. elkészítésére.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz