Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Chilli őrlemény

A chilipor szárított chili paprika, nagyon finom porrá zúzva. A chilipor hosszú ideig eltartható, ha légmentesen záródó tartályban tárolják, hőtől és fénytől távol. A konyhában széles körben használható, és fűszeres élességet kölcsönöz az ételnek a paprika jellegzetes ízével.

Cayenne chilli őrölt por 9 g

Cayenne chilli őrölt por 9 g

A Cayenne mindenhol népszerű, ahol a pikáns ételeket kedvelik. Ezek a vörös, vékony és hegyes, finom porrá őrölt paprikák közepesen csípősek, és világszerte nagy rajongótáborral rendelkeznek. Minden olyan fogásban remekül érvényesülnek, amihez illik a pirospaprika. A Cayenne látványos narancssárga színt, fűszeres ízt kölcsönöz az ételeknek, nem is beszélve az ideális csípősségről. 

Összetevők Cayenne chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 15 000
Származás Kína
Ár a 1 db értékben: 790 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Cayenne chilli őrölt por 9 g

Ilyen az igazi chili paprika

Hogyan jellemezné a klasszikus chili paprikát? Vörös, vékony és hosszúkás, hegyes és ívelt? Bizony, ez nem más, mint a Cayenne paprika. Nála tipikusabb chili külsejű paprika nem létezik. Ezért aztán nem meglepő, hogy némely országokban a Cayenne kifejezést használják mindenféle chili paprika általános megjelölésére.

Ön is bizonyára találkozott vele már az üzletek polcain őrölt formában, Cayenne-bors név alatt. Ez a helytelen elnevezés egykor az eredeti angol Cayenne pepper név félrefordítása révén keletkezett, ahol a „pepper” nem borsot jelent, hanem a paprika általános elnevezését takarja. 

Bár a Cayenne paprika nem dicsekedhet nagyon gazdag ízvilággal, mégis igen népszerű a sokféle csípőssége miatt. Ennek a chilinek körülbelül 100 hibrid változata létezik a világon. Találkozhatunk enyhébb Cayenne paprikákkal, amelyek csupán mintegy 15 000 SHU körüli értékkel bírnak, de léteznek igazán erős, 90 000 SHU-s fajták is. Ez a paprika termesztési helyétől függ. Azokon a vidékeken, ahol nagyobb a hőség, a Cayenne csípősebb, míg a hűvösebb tájakon kevésbé erős fajták teremnek.

Nevét Cayenne-ről, a dél-amerikai Francia Guyana fővárosáról kap, mivel valóban innen származik. Ma túlnyomórészt trópusi és szubtrópusi területeken termesztik, a kereskedelmi forgalomban kapható legtöbb növényt Indiában, Mexikóban, Afrika keleti részén és az Egyesült Államokban szüretelték.

Cayenne-nel a világ ételei nyomában

Szokott őrölt (csemege vagy csípős) pirospaprikát használni a főzéshez? Tegyen egy próbát a finomra őrölt Cayenne-nel! Látványos narancssárga színt és fűszeres ízt kölcsönöz az ételeknek, nem is beszélve az ideális csípősségről. 

A Cayenne paprikát a világ számos konyhájában használják. Mexikóban enchiladák és szószok nélkülözhetetlen alkotóeleme, a tipikus kínai pirított húsokról és zöldséges serpenyőkből sem hiányozhat, míg Thaiföldön a curry, Indiában pedig a chutneyt fontos kelléke. Általában rengeteg különféle csípős szószban is felbukkan, különösen ott, ahol borecetet használnak tartósítószerként. Ha legközelebb tojásból, marhahúsból vagy tenger gyümölcseiből álló ételt készít, tegyen egy próbát és adjon hozzá egy keveset ebből a csípős, őrölt csodából. Nem fogja megbánni!

Széles körű gasztronómiai felhasználása mellett az is köztudott, hogy a Cayenne áldásos gyógyhatásokkal is bír. Gazdag A-vitamin forrás, jótékony hatást fejt ki szívbetegségek vagy visszérbetegségek kezelésében. A hevítő chili tapaszok is igen népszerűek a fáradt, görcsöz izmok és a hátfájás kezelésében. Egy csipetnyi (inkább kevesebb, mint több) őrölt Cayenne-t a gyógyító és regeneráló krémekbe és gélekbe is keverhetünk, így fokozva azok hatását.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz