
Módszer
1 Olívaolajat tegyünk egy lábosba, és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott céklát és az édesköményt. Enyhén megpirítjuk és felöntjük a zöldséglevessel, hogy minden elmerüljön. Adjuk hozzá a felszeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 1 evőkanál Ancho chili port, keverjük és főzzük, amíg a cékla megpuhul.
Ha kész a leves, öntsük a turmixgépbe, és hagyjuk belekeveredni a gyönyörűen krémes levesbe. A levest szükség szerint sózzuk.
Tálaláskor felöntjük egy kevés tejszínnel, megszórjuk magkeverékkel, és néhány édesköménylevéllel díszítjük.
- Használt chili
- 1 kanál chilli Ancho por
- Összetevők
- 3 kanál olivaolaj
- 1 db hagyma
- 1 nagy cékla
- 1 édeskömény
- 1-1,5 l zöldség leves
- 2 krumpli
- só, bors
- Dekor
- krém
- pörkölt magvak keveréke
- édeskömény levelei
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 60 min