Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Chilli őrlemény

A chilipor szárított chili paprika, nagyon finom porrá zúzva. A chilipor hosszú ideig eltartható, ha légmentesen záródó tartályban tárolják, hőtől és fénytől távol. A konyhában széles körben használható, és fűszeres élességet kölcsönöz az ételnek a paprika jellegzetes ízével.

Chaotian chilli őrölt por 30 g

Chaotian chilli őrölt por 30 g

A kínai Chaotian típusú chilli paprikát nem lehet kihagyni az ázsiai konyha savanyú-meleg ételének kedvelőjének konyhájából. A paprika por picit édes ízű, citrusos tónusú, és mindegyik ételéhez egzotikus, eredeti savanykás illatot ad. És őszinte adag égést is. Az egész kaotikus paprika ideális olajok, ecet, alkohol vagy méz savanyításához is.

Összetevők Chaotian chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 23 000
Származás Kína
Ár a 1 db értékben: 790 Ft
Elfogyott Szállítjuk Aug 19.06.2023 A kereskedő elérhetősége
 
Leírás

Chaotian chilli őrölt por 30 g

Az ég felé néző paprika

Kínából származik, ahol "Chao tian jiao" -nak hívják Sanying (Chaotian) város szerint, ahonnan származik. Néha "Facing Heaven chillinek" is ismerheti. A bokrokon felfelé nőnek, hegyük az ég felé mutat.

A kínai chillik között az egyik legnépszerűbb a piacon. A Chaotian paprikának enyhén édes citrus íze is van. Az érett paprikák mélyvörös színűek és nagyon finom héjúak, ami ideális chillit jelent bármely ételhez. Kisebb kúpos alakúak, 3-6 cm hosszúak.

Némileg éles csillag a Szecsuán konyhában

A Chaotian közép élessek. Körülbelül 10 000-23 000 SHU-val rendelkeznek, és a legforróbbak elérik a maximum 30 000 SHU-t. Fontos szerepet játszanak az ázsiai konyhában, amely ételeiben gyakran a chilli és a citromfű vagy a mész kombinációját használják. A Chaotian paprikát leggyakrabban szecsuáni ételek készítésére használják (többek között a népszerű szecsuáni chilli olaj előállításához is). Ízében citrusos tónusaiknak köszönhetően a Chaotian paprika ideális a különféle kínai specialitásokhoz, és kiválóan kitűnik a chilli-lime borda pácban. Élvezheti az ázsiai hús- és zöldség tálak, párolt húsételeket vagy levest velük. Röviden, mindazok az ételek, amelyekhez a kifejezettebb forróság mellett egzotikus és enyhén savanykás citrus ízeket is szeretnénk adni.

Nagyszerű olajba és alkoholba tölteni

Kisebb alakja köszönhetően a Chaotian paprika tökéletesen alkalmas olajba, borecetbe, mézbe vagy alkoholba (pl. Vodka) való feltöltésre. Csak töltse be a szárított paprikát egy naptól több hétig olyan folyadékba, amely nemcsak megfelelő élességet, de tisztességes citrus ízt is kíván adni. Minél hosszabb ideig hagyja őket infundálni, annál erősebb lesz az eredmény.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz