
Módszer
1 Először a vajas kekszet keverjük össze a turmixgépben, amennyire csak lehetséges. Minél finomabbak, annál jobban összeáll a tészta. A kevert kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, és kézzel alaposan összedolgozzuk a tésztát.
2 Egy 20 cm átmérőjű formát kibélelünk sütőpapírral. Tegye a tésztát a forma aljára, és tömje be rendesen, segíthet a pohár alján. Hagyja a tömött testet megszilárdulni a hűtőben.
3 A korpusz megszilárdulása között készítsen krémet.
4 Egy nagy tálban keverjük össze a mascarponét, a rántást, a vaníliakivonatot, a lime héját és a levét és a porcukrot. Annak érdekében, hogy a keverék szilárd legyen, meg kell keverni egy merevítővel. Készítse elő a csomagoláson található utasítások szerint.
Az elkészített krémet részletekben adjuk hozzá a keményítőhöz, és alaposan keverjük össze..
5 A kész krémet kenjük a kihűlt testre. Tegye vissza a sajtkockát a hűtőbe.
6 Készítsük el a habot, amíg a krém megszilárdul. Hagyja, hogy a fagyasztott málna feloldódjon az edényben, és forralja fel, hogy a lehető legtöbb víz elpárologjon. Ha kész a málna, szitáljuk át egy finom szitán, hogy kivesszük a sütőt. Tegye az Ancho chili port a leszűrt málnába, és alaposan keverje össze. Hagyjuk kihűlni a málnát, majd öntsük fel őket és terítsük ki utolsó rétegként a sajttortára. Tegye vissza a hűtőszekrénybe, még formában, és hagyja megszilárdulni legalább 3 órán keresztül - lehetőleg egy éjszakán át.
7 Díszítsük friss málnával, áfonyával és mentával.
- Használt chilli
- 5 g Ancho chilli por
- Összetevők
- 200 g vajas keksz
- 70 g olvasztott vaj
- 500 g mascarpone
- 160 g gervais
- 1 teakanál vaníliakivonat
- 1 kéreg lime
- 1 lé lime
- 100 g porcukor
- 50 g zselatin merevítő
- 100 ml langyos víz
- 450 g fagyasztott málna
- Díszítésre
- 50 g málna
- 50 g áfonya
- 1 szár menta
- Adagok száma 5
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 180 min