
Módszer
1 Először készítse fel a sajtos keveréket. Egy tálba tesszük a túrót, a Lucina sajtot, porcukrot és a vaníliakivonatot. Az egészet alaposan összekeverjük és kb 15 percig pihentetjük.
Tedd a kekszet egy élelmiszeres zacskóba, és törd össze egy kalapáccsal.
A fagyasztott epret egy lábosba helyezzük az eperrétegre, és addig melegítjük, amíg fel nem oldódnak. Ezután adjunk hozzá cukrot és chilli pépet mash Scorpion Moruga. Keverjük össze és főzzük egy ideig, hogy az eper kissé csökkenjen. A kész epret simára keverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha minden réteg készen van, elkezdhetjük a rétegezést egy pohárban. A pohár aljára teszünk egy réteg kekszet, majd egy réteg túrót és egy réteg eperkeveréket. Addig fektesse ki, amíg meg nem tölti az egész poharat.
Az elkészült és teli poharat díszítsük friss eperrel, málnával, gránátalma magokkal és egy kis tört keksszel.
Hűtőbe tesszük és kb 2 órát pihentetjük.
- Használt chili
- ½ kiskanál chilli mash Trinidad Scorpion Moruga
- Túrós réteg
- 180 g zsíros túró (piros)
- 180 g Lučina sajt
- 3 porcukor
- 180 g vaníliakivonat
- Keksz réteg
- 1 kiskanál kedvenc kekszek
- Eper réteg
- ½ kiskanál fagyasztott eper
- ¼ kiskanál cukor ízlés szerint
- Díszítés
- 3 kanál friss eper és málna
- 1 kiskanál gránátalma
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 120 min