
Módszer
1 Oszd kétfelé a bagetteket, és vájd ki a bagetta belsejét, hogy csak kéreg maradjon.
Tedd egy tálba finomra vágott medvehagymát, mozzarella sajtkockákat, reszelt cheddar sajtot, túrót, borsot, kakukkfüvet, és mindent alaposan keverj össze.
2 A kivájt bagetta egyik felébe tegyünk bacon-sajt szeleteket. A pácolt jalapeño paprikát halmozzuk össze a sajtos keverékkel, és fedjük be a bagetta másik felével. A bagettát csíkokra vágjuk, majd fóliára tesszük. A bagettát megkenjük olvasztott vajjal, amit Trinidad Scorpion Moruga chilivel összekeverünk, fóliába csomagolva 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
3 Sütés után azonnal tálaljuk a bagettát, amíg meleg és a sajt szépen nyúlik.
A bagettát megkenhetjük tejföllel is, és jalapeños ecetes paprikával tálalhatjuk.
- Használt chilli
- 2 teakanál Trinidad Scorpion Moruga por
- 1 pohár szeletelt jalapeños paprika sós lében
- Összetevők
- 2 db medvehagyma
- 150 g mozzarella sajt
- 150 g cheddar sajt
- 200 g túró sajt
- 1 csipet bors
- 1 csipet kakukkfű
- 150 g szalonna
- 50 g olvasztott vaj
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 20 min