
Módszer
1 A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2 A babot csepegtessük le és öblítsük le. A hagymát egy kanál olívaolajon megpirítjuk, és aranybarnára pirítjuk. A babot röviden összekeverjük a hagymával. Egy pillanat is elég, előfordulhat, hogy a keverék nem lesz teljesen finom.
3 Sóval, borssal, fokhagymás chilivel, szójaszósszal és tahinival ízesítjük. Alaposan összekeverjük, végül kukoricaliszttel besűrítjük.
4 A kezünkkel hamburgert formázunk. Négynek kell kijönnie a keverékből. Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük őket. A sütés felénél fordítsuk meg a hamburgereket.
5 Közben félbevágjuk a zsemléket, megkenjük piros tabasco szósszal, hozzáadjuk a salátát, a paradicsomszeleteket és a hamburgert.
- Használt chilli
- 1 kanál New Mexican por
- 1 kanál Red Tabasco szósz
- Összetevők
- 1 konzervdoboz vörös bab
- 1 kanál olivaolaj
- 1 lila hagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál szója mártás
- 1 kanál tahini
- 85 g kukoricaliszt
- Végén
- 4 db burger zsemle
- 4 levél saláta
- 2 db paradicsom
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 30 min