
Módszer
1 Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk aranyszínűre a finomra vágott hagymát. Ha kész a hagyma, hozzá tesszük a darált marhahúst, és egy ideig pároljuk.
2 Utána hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt paradicsomot, a paradicsompürét, és alaposan összekeverjük. Ezután adjuk hozzá a köményt, a sót, a Habanero chilit, a marhahúslevest és pároljuk 30 percig.
Ha elkészült a hús, hozzáadjuk a megfőtt vörösbabot és a 70%-os csokoládét.
3 Alaposan keverjük össze, vagy hagyjuk forrni egy ideig.
Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel, vagy meglocsolhatjuk lime-mal. Rizzsel vagy friss kenyérrel tálaljuk.
- Használt chilli
- 1 teakanál Habanero por
- Összetevők
- 2 kanál olaj
- 1 friss hagyma
- 400 g marhahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g szeletelt paradicsom
- 140 g paradicsom püré
- 1 teakanál római kömény
- 2 teakanál só
- 300 ml marhahúsleves
- 400 g főtt vörös bab
- 20 g 70% csokoládé
- Adagok száma 6
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 40 min