
Módszer
1 Először elkészítjük az élesztőt. Egy nagyobb tálban keverjük össze a meleg vizet, a cukrot és az élesztőt. Kb. 3 percig pihentetjük, mielőtt elkezdené a hab képződni.
Először adjunk hozzá 3 és fél csésze lisztet a tálba, és keverjük össze. Ha összekevertük, hozzáadjuk az olajat és a chiliszószt. Végül hozzáadjuk a maradék lisztet.
Megfelelően dolgozzuk fel és gyúrjuk a tésztát, amíg tömör és sima nem lesz.
2 A tálat áttöröljük olívaolajjal, és beletesszük a tésztát, amit szintén enyhén megkenünk olajjal. Fedjük le a tálat ételfóliával, és hagyjuk kelni meleg helyen körülbelül 1 órát.
Kelesztés után tepsit készítünk, amit sütőpapírral kibélelünk. Kenjük be a papírt olívaolajjal. A tésztát tepsire tesszük és ujjunkkal palacsintává nyújtjuk és ujjainkkal gödröcskéket formázunk.
A friss habanero paprikát apró darabokra vágjuk, és beleszúrjuk a focaccióba.
3 Kenjük meg a palacsintát olívaolajjal.
Az így elkészített palacsintát tányérra fóliával letakarjuk, és további 20 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Kelesztés után kb 20-25 percig sütjük. amíg a palacsinta aranybarna nem lesz.
4 A frissen sült focaccia a legjobb. Olívaolajba áztathatjuk, és bor előételként is tálalhatjuk.
- Használt chilli
- 3 kanál Orange Habanero szósz
- Ingredience
- 4 pohár sima liszt
- ¼ kanál olivaolaj
- 2 kanál cukor
- 1 csomag instant élesztő
- 1 pohár meleg víz
- 2 db friss habanero paprika
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 25 min