Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Chilli focaccia

Chilli focaccia

Módszer

1 Először elkészítjük az élesztőt. Egy nagyobb tálban keverjük össze a meleg vizet, a cukrot és az élesztőt. Kb. 3 percig pihentetjük, mielőtt elkezdené a hab képződni. Először adjunk hozzá 3 és fél csésze lisztet a tálba, és keverjük össze. Ha összekevertük, hozzáadjuk az olajat és a chiliszószt. Végül hozzáadjuk a maradék lisztet. Megfelelően dolgozzuk fel és gyúrjuk a tésztát, amíg tömör és sima nem lesz.
2 A tálat áttöröljük olívaolajjal, és beletesszük a tésztát, amit szintén enyhén megkenünk olajjal. Fedjük le a tálat ételfóliával, és hagyjuk kelni meleg helyen körülbelül 1 órát. Kelesztés után tepsit készítünk, amit sütőpapírral kibélelünk. Kenjük be a papírt olívaolajjal. A tésztát tepsire tesszük és ujjunkkal palacsintává nyújtjuk és ujjainkkal gödröcskéket formázunk. A friss habanero paprikát apró darabokra vágjuk, és beleszúrjuk a focaccióba.
3 Kenjük meg a palacsintát olívaolajjal. Az így elkészített palacsintát tányérra fóliával letakarjuk, és további 20 percig kelesztjük. Közben a sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Kelesztés után kb 20-25 percig sütjük. amíg a palacsinta aranybarna nem lesz.
4 A frissen sült focaccia a legjobb. Olívaolajba áztathatjuk, és bor előételként is tálalhatjuk.
  • Használt chilli
  • 3 kanál Orange Habanero szósz
  • Ingredience
  • 4 pohár sima liszt
  • ¼ kanál olivaolaj
  • 2 kanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 pohár meleg víz
  • 2 db friss habanero paprika
  • Adagok száma 2
  • Készítés ideje 40 min
  • Főzés ideje 25 min

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz