
Módszer
1 Vegye ki a vajat legalább 3 órával a tészta készítése előtt. Tökéletesen puha és szobahőmérsékletűnek kell lennie. Az így elkészített vajat összekeverjük a simára őrölt dióval, a porcukorral, a sima liszttel és a kakaóval. Mindent alaposan összekeverünk a kezünkkel, és zsemlét készítünk a tésztából. Csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben körülbelül két órán keresztül.
2 Ha a tészta kikelt, vegye ki a mogyoróformákat (alumínium vagy szilikon), és töltse meg ¾ -vel. Készítsen egy kis lyukat a tészta a formában, hogy legyen hely a krémnek.
3 Az így megtöltött formákat 180 ° C -ra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük.
4 Amíg a diót sütjük a sütőben, készítsünk krémet. A puha vajat habverővel vagy robotgéppel néhány percig verjük. Ami hangerőt fog nyerni. Körülbelül 10 percet vesz igénybe. Ezután keverjük össze és keverjük a vajba a cukrot, a rumot és a chilit a Madárszem porral. Alaposan keverjük össze, és tegyük egy kisebb lyukú díszítőheggyel ellátott pogácsazsákba.
5 Sütés után hagyjuk kihűlni a dióval ellátott formákat, és üssük ki hidegen a formákból
6 Tegyünk egy kevés tejszínt a dió egyik felébe, és fedjük le a dió másik felével. Hagyja a kész készítményt pihenni legalább másnapig. Hűtve tároljuk karácsonyig
- Használt chilli
- ½ teáskanál chili por Birds eye
- Tészta
- 150 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 100 g simára darált dió
- 70 g porcukor
- 200 g sima liszt
- 1 kanál pörkölt kakaó
- Krém
- 100 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 50 g porcukor
- 1 kanál rum
- Adagok száma 30
- Készítés ideje 15 min
- Főzés ideje 10 min