Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Chilli mézes burgonya

Chilli mézes burgonya

Módszer

1 A burgonyát meghámozzuk és saját fantáziád szerint feldaraboljuk (én sült krumplit készítettem). A felszeletelt burgonyát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk és enyhén meglocsoljuk olajjal, jól összekeverjük. A burgonyát előmelegített sütőben 200°C-on kb 20 percig sütjük.
2 Amikor a burgonya kész, elkészítjük a szószt. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és az apróra vágott gyömbéren és fokhagymán finomra pirítjuk. Ezután a serpenyőre adjuk az apróra vágott és a nagyobb darabokra vágott újhagymát. Adjunk hozzá két evőkanál paradicsompürét, szójaszószt, egy evőkanál ecetet és reszeljük le.
3 Egy csészében keverjük össze a keményítőt vízzel, és adjuk hozzá a serpenyőbe. Ezután a szósz besűrűsödik. Adjunk hozzá két evőkanál mézet és chiliport. Ismét alaposan keverjük össze mindent. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, vagy csilivel tehetjük bele. A sült burgonyát öntsük az így elkészített szószba, és keverjük össze úgy, hogy minden burgonya bevonatos legyen.
4 Szezámmaggal és újhagymával megszórva tálaljuk. Hús mellé köretként vagy akár önmagukban is remekül ízlik.
  • Használt chilli
  • 1 kanál Red Jalapeño por
  • Összetevők
  • 500 g burgonya
  • 2 kanál napraforgóolaj
  • ½ db vöröshagyma
  • 2 db friss hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 g friss gyömbér
  • 2 kanál paradicsom püré
  • 2 kanál sötét szójaszósz
  • 1 kanál rizsecet
  • 1 kanál keményítő
  • ¼ pohár víz
  • 2 kanál méz
  • 1 kanál szezámmag
  • 1 csipet só íz szerint
  • Adagok száma 2
  • Készítés ideje 30 min
  • Főzés ideje 40 min

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz