
Módszer
1 A burgonyát meghámozzuk és saját fantáziád szerint feldaraboljuk (én sült krumplit készítettem). A felszeletelt burgonyát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk és enyhén meglocsoljuk olajjal, jól összekeverjük. A burgonyát előmelegített sütőben 200°C-on kb 20 percig sütjük.
2 Amikor a burgonya kész, elkészítjük a szószt. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és az apróra vágott gyömbéren és fokhagymán finomra pirítjuk. Ezután a serpenyőre adjuk az apróra vágott és a nagyobb darabokra vágott újhagymát. Adjunk hozzá két evőkanál paradicsompürét, szójaszószt, egy evőkanál ecetet és reszeljük le.
3 Egy csészében keverjük össze a keményítőt vízzel, és adjuk hozzá a serpenyőbe. Ezután a szósz besűrűsödik. Adjunk hozzá két evőkanál mézet és chiliport. Ismét alaposan keverjük össze mindent. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, vagy csilivel tehetjük bele. A sült burgonyát öntsük az így elkészített szószba, és keverjük össze úgy, hogy minden burgonya bevonatos legyen.
4 Szezámmaggal és újhagymával megszórva tálaljuk. Hús mellé köretként vagy akár önmagukban is remekül ízlik.
- Használt chilli
- 1 kanál Red Jalapeño por
- Összetevők
- 500 g burgonya
- 2 kanál napraforgóolaj
- ½ db vöröshagyma
- 2 db friss hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g friss gyömbér
- 2 kanál paradicsom püré
- 2 kanál sötét szójaszósz
- 1 kanál rizsecet
- 1 kanál keményítő
- ¼ pohár víz
- 2 kanál méz
- 1 kanál szezámmag
- 1 csipet só íz szerint
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 40 min