Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Egész szárított paprika

Az egész szárított paprika lehetővé teszi, hogy egész évben chilit szállítsunk az ügyfeleknek. A szárítás az egyik legrégebbig tartósítószer. A szárított chilipaprika általában mentes a káros kórokozótól, és könnyen tárolható hosszú ideig. Nagyon széles felhasználási körük van. Különféle ételekben, mártásokban, salátákban vagy tisztán fűszerként.

Chipotle chilli egész szárított 30 g

Chipotle chilli egész szárított 30 g

Soha nem lehet elég aromás Chipotle. Próbálja ki az egész szárított gyümölcsöt, és élvezze az összetéveszthetetlenül egyedi füstölt aromát, amelyet egyszerűen saját szaglósejtekkel kell megtapasztalnia. Édes csokoládéval és diós felhanggal füstölve, a teljesen érett Jalapeño paprika szárított változatai füstöltek.

Összetevők Chipotle (füstölt Jalapeño) chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 20 000
Származás USA
Ár a 1 db értékben: 1 190 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Chipotle chilli egész szárított 30 g

Szépen füstölt és hihetetlenül illatos

Hozza fel ételeit teljesen új szintre. Ez az aromás chilli finomság gondoskodik erről. Ez a teljesen érett Jalapeño paprika füstölt és szárított változata. Valójában a Jalapeño-termelés kb 20% -át Chipotle-termelésre fordítják. Ami jó, mert szeretjük ezt a chillis dolgot, és biztosan szeretni fogják!

A chipotle paprika sötétbarna-fekete színű, jellegzetes füstös íze édes csokoládé és diófélékkel rendelkezik. A dió ízét ezek a paprikák nyerik a pekándió fának köszönhetően, amelyen az eredeti paprikákat füstölik. Édes füstös illatuk is egyedülálló.

A paprika enyhén csípős. Körülbelül 10 000–23 000 SHU forróságával összehasonlítható például a francia Espelette, a mexikói Guajillo, a magyar csípős paprika vagy a Tabasco mártással.

A császári asztaltól az egész világba

A Jalapeño, mint a más kevés chilli paprika, nagyon lédús és húsos, ami megnehezíti a paprika szárítást. Emiatt a Jalapeñót először a füstölés kiszárítja, majd csak utána lehet teljesen kiszárítani. Ezt a módszert először kezdték használni az Aztékok, akik megállapították, hogy a Jalapeño nem szárítható a napon, mint más chilli paprika. Tehát ezek a paprikák füstölni kezdték, mint a húst. Ráadásul nem romlottak olyan gyorsan, és sokáig tárolhatók voltak. Az így feldolgozott Jalapeño az Azték Birodalomban nagyra becsült alapanyag lett, és császári szertartásokhoz készült ételek elkészítésére is használták.

Nemrég ezek a füstölt paprikák főleg Mexikó kizárólag középső és déli régió piacain voltak kaphatók. Népszerűségük azonban külföldön is nőtt, különösen az USA-ban és Kanadában. A Jalapeño paprika előállítása és feldolgozása tehát Mexikó északi régióban kezdett terjeszkedni, hogy sokkal jobban hirdetni lehessen az Egyesült Államok délnyugati részén.

Chipotle a konyhában

Illatuk és ízük miatt a Chipotle egy nagy domináns összetevő rengeteg mexikói ételben. Élvezheti velük a marha-, csirke- vagy sertés szeleteket. Jól passzolnak a babhoz, lencséhez és a tojáshoz. Értékelni és élvezni fogja a grillpácokban, salsa szószokban, pácolt zöldségekben vagy különböző mártásokban jellegzetes ízüket is.

Ha a Chipotle-t kissé nem csípősnek találja az ételekben, és egy picit több élességet szeretne hozzáadni, ilyenkor jól kombinálható Jalapeño vagy Cayenne chilli paprikával.

Szeret kombinálni az édes desszerteket és a chillit? Próbáltál már füstölt chillit adni a desszerthez? Például a brownie vagy a különféle csokoládés sütemények rendhagyó ízt adnak.

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz