Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Csili szósz

Ez a fajta chilli gyakori az Egyesült Államokban és Ázsiában, de nehezen fogja megtalálni az EU-n belül. A friss csilipaprikák (általában a késztermék 85-90% -át) sóval összezúzzuk, és 2-6 hónapig vagy tovább hagyjuk erjedni. A bőr, a mag és a hús kivonata együtt intenzív és gazdag ízt biztosít. Ideális főzéshez.

Chipotle chilli mash 200 ml

Chipotle chilli mash 200 ml

A füstölt eredeti Chipotle paprikából származó folyékony chilli mash abszolút szükséges az édes, füstös ízű és aromájú finomság minden kedvelőjének.

 

Összetevők Chipotle (füstölt Jalapeño) chilli paprikák, só, ecetsav.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 20 000
Származás Ecuador
Ár a 1 db értékben: 2 990 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 05.06.2023
Leírás

Chipotle chilli mash 200 ml

Szépen füstölt és hihetetlenül illatos

Hozza fel ételeit teljesen új szintre. Ez az aromás chilli finomság gondoskodik erről. Ez a teljesen érett Jalapeño paprika füstölt és szárított változata. Valójában a Jalapeño-termelés kb 20% -át Chipotle-termelésre fordítják. Ami jó, mert szeretjük ezt a chillis dolgot, és biztosan szeretni fogják!

A chipotle paprika sötétbarna-fekete színű, jellegzetes füstös íze édes csokoládé és diófélékkel rendelkezik. A dió ízét ezek a paprikák nyerik a pekándió fának köszönhetően, amelyen az eredeti paprikákat füstölik. Édes füstös illatuk is egyedülálló.

A paprika enyhén csípős. Körülbelül 10 000–23 000 SHU forróságával összehasonlítható például a francia Espelette, a mexikói Guajillo, a magyar csípős paprika vagy a Tabasco mártással.

A császári asztaltól az egész világba

A Jalapeño, mint a más kevés chilli paprika, nagyon lédús és húsos, ami megnehezíti a paprika szárítást. Emiatt a Jalapeñót először a füstölés kiszárítja, majd csak utána lehet teljesen kiszárítani. Ezt a módszert először kezdték használni az Aztékok, akik megállapították, hogy a Jalapeño nem szárítható a napon, mint más chilli paprika. Tehát ezek a paprikák füstölni kezdték, mint a húst. Ráadásul nem romlottak olyan gyorsan, és sokáig tárolhatók voltak. Az így feldolgozott Jalapeño az Azték Birodalomban nagyra becsült alapanyag lett, és császári szertartásokhoz készült ételek elkészítésére is használták.

Nemrég ezek a füstölt paprikák főleg Mexikó kizárólag középső és déli régió piacain voltak kaphatók. Népszerűségük azonban külföldön is nőtt, különösen az USA-ban és Kanadában. A Jalapeño paprika előállítása és feldolgozása tehát Mexikó északi régióban kezdett terjeszkedni, hogy sokkal jobban hirdetni lehessen az Egyesült Államok délnyugati részén.

Chipotle a konyhában

Illatuk és ízük miatt a Chipotle egy nagy domináns összetevő rengeteg mexikói ételben. Élvezheti velük a marha-, csirke- vagy sertés szeleteket. Jól passzolnak a babhoz, lencséhez és a tojáshoz. Értékelni és élvezni fogja a grillpácokban, salsa szószokban, pácolt zöldségekben vagy különböző mártásokban jellegzetes ízüket is.

Ha a Chipotle-t kissé nem csípősnek találja az ételekben, és egy picit több élességet szeretne hozzáadni, ilyenkor jól kombinálható Jalapeño vagy Cayenne chilli paprikával.

Szeret kombinálni az édes desszerteket és a chillit? Próbáltál már füstölt chillit adni a desszerthez? Például a brownie vagy a különféle csokoládés sütemények rendhagyó ízt adnak.


Mi a chilli mash? A friss chilli paprikát sóval együtt összetörjük, és 2–6 hónapig fermentálni hagyjuk. A bőrből származó kivonat, a magok és a pép együttesen intenzív és rendkívül gazdag ízt biztosít. Időnként ecetet lehet hozzá adni a fermentálás leállításához, de egyébként a chilli mash nem tartalmaz semmilyen más anyagot vagy tartósítószert. További feldolgozásra szolgál szószok, salsa, mártogatásokra, csípős ételek stb. elkészítésére.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz