Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Pehely és granulátum

A chilipaprikát apróra vágva, pelyhek és granulátumok formájában. Ez a fűszer nagyon népszerűvé vált. Az Egyesült Államokban még szabványos az asztalokon a só és a bors mellett. Gyakran magas a magvak aránya a pelyhekben. A zúzott chilit tetszés szerint használhatja főzéshez, például húshoz vagy ételízesítőhöz, valamint sóhoz és borshoz.

Chipotle chilli pehely 30 g

Chipotle chilli pehely 30 g

Az aromás Chipotle chilli összetört granulátumai összetéveszthetetlenek az eredeti füstös szaguk miatt, amelyet egyszerűen csak saját szaglósejtjeinek kell megtapasztalniuk. A teljesen érett Jalapeño chilli paprika ilyen szárított változatai füstös ízt kapnak, édes csokoládé és diófélékkel, a pekándiófának köszönhetően, amelyen normálisan füstölik.

Összetevők Chipotle (füstölt Jalapeño) chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 20 000
Származás USA
Ár a 1 db értékben: 1 390 Ft
Raktáron Szállítjuk Aug 27.03.2023
Leírás

Chipotle chilli pehely 30 g

Szépen füstölt és hihetetlenül illatos

Hozza fel ételeit teljesen új szintre. Ez az aromás chilli finomság gondoskodik erről. Ez a teljesen érett Jalapeño paprika füstölt és szárított változata. Valójában a Jalapeño-termelés kb 20% -át Chipotle-termelésre fordítják. Ami jó, mert szeretjük ezt a chillis dolgot, és biztosan szeretni fogják!

A chipotle paprika sötétbarna-fekete színű, jellegzetes füstös íze édes csokoládé és diófélékkel rendelkezik. A dió ízét ezek a paprikák nyerik a pekándió fának köszönhetően, amelyen az eredeti paprikákat füstölik. Édes füstös illatuk is egyedülálló.

A paprika enyhén csípős. Körülbelül 10 000–23 000 SHU forróságával összehasonlítható például a francia Espelette, a mexikói Guajillo, a magyar csípős paprika vagy a Tabasco mártással.

A császári asztaltól az egész világba

A Jalapeño, mint a más kevés chilli paprika, nagyon lédús és húsos, ami megnehezíti a paprika szárítást. Emiatt a Jalapeñót először a füstölés kiszárítja, majd csak utána lehet teljesen kiszárítani. Ezt a módszert először kezdték használni az Aztékok, akik megállapították, hogy a Jalapeño nem szárítható a napon, mint más chilli paprika. Tehát ezek a paprikák füstölni kezdték, mint a húst. Ráadásul nem romlottak olyan gyorsan, és sokáig tárolhatók voltak. Az így feldolgozott Jalapeño az Azték Birodalomban nagyra becsült alapanyag lett, és császári szertartásokhoz készült ételek elkészítésére is használták.

Nemrég ezek a füstölt paprikák főleg Mexikó kizárólag középső és déli régió piacain voltak kaphatók. Népszerűségük azonban külföldön is nőtt, különösen az USA-ban és Kanadában. A Jalapeño paprika előállítása és feldolgozása tehát Mexikó északi régióban kezdett terjeszkedni, hogy sokkal jobban hirdetni lehessen az Egyesült Államok délnyugati részén.

Chipotle a konyhában

Illatuk és ízük miatt a Chipotle egy nagy domináns összetevő rengeteg mexikói ételben. Élvezheti velük a marha-, csirke- vagy sertés szeleteket. Jól passzolnak a babhoz, lencséhez és a tojáshoz. Értékelni és élvezni fogja a grillpácokban, salsa szószokban, pácolt zöldségekben vagy különböző mártásokban jellegzetes ízüket is.

Ha a Chipotle-t kissé nem csípősnek találja az ételekben, és egy picit több élességet szeretne hozzáadni, ilyenkor jól kombinálható Jalapeño vagy Cayenne chilli paprikával.

Szeret kombinálni az édes desszerteket és a chillit? Próbáltál már füstölt chillit adni a desszerthez? Például a brownie vagy a különféle csokoládés sütemények rendhagyó ízt adnak.

 

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz