Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Churros chilli csokoládé mártással

Churros chilli csokoládé mártással

Módszer

1 Először kezdje a tésztával. Egy kisebb edénybe olvasztott vajat, cukrot, vizet és sót teszünk. Forraljuk fel, főzzük rövid ideig, és vegyük le a tűzről. Egyszerre adjuk hozzá a lisztet és kezdjük el alaposan keverni. Az összes folyadékot a lehető legjobban bele kell keverni a lisztbe.
2 Ha már gyönyörűen kidolgozott tésztánk van, tegyük vissza az edényt a kerítésre, és kezdjük el magasabb hőmérsékleten égetni a tésztát. A jól sült tésztát arról lehet felismerni, hogy az edény alján búzadara képződik, és a tészta csodálatosan sima és összetart.
3 A kész tésztát tegyük egy nagyobb tálba, és kézi habverő segítségével kezdjük el felverni. A tészta így kihűl és nem lesz olyan forró.
4 A langyos tésztába kezdjük egyenként beleütni a tojásokat. Az elkészült tésztát csillag alakú díszítőcsúcsos cukrászzsákba tesszük
5 Egy nagyobb lábosban hevítsük fel az olajat 200 °C-ra, majd egy cukrászzacskó segítségével nyomjunk bele egy kis tésztát. A tésztát késsel kb 8 cm hosszú churrosra vágjuk.
6 Mindkét oldalát körülbelül 2 percig sütjük, amíg a churros aranybarna nem lesz. A sült churrost szalvétával egy tányérra csurgatjuk.
7 Közepes lángon addig keverjük, amíg a tejszínben lévő csokoládé el nem olvad, és gyönyörű bársonyos, fényes chili szószt nem kapunk. A kész churrost mártsuk cukorba és fahéjba csokis chili szószba.
  • Használt chili
  • 2 kiskanál chilli Ancho pehely
  • Tészta
  • 90 g vaj
  • 20 g kristály cukor
  • 250 ml víz
  • ½ kiskanál só
  • 130 g sima liszt
  • 4 tojás
  • cukor keverék
  • 200 g cukor
  • 1 kanál fahéj
  • Chilli csokoládé
  • 250 ml tejszín
  • 200 g 70% csokoládé
  • Sütéshez
  • 1 l olaj sütéshez
  • Adagok száma 4
  • Készítés ideje 30 min
  • Főzés ideje 30 min

Video

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz