
Módszer
1 Először kezdje a tésztával. Egy kisebb edénybe olvasztott vajat, cukrot, vizet és sót teszünk. Forraljuk fel, főzzük rövid ideig, és vegyük le a tűzről. Egyszerre adjuk hozzá a lisztet és kezdjük el alaposan keverni. Az összes folyadékot a lehető legjobban bele kell keverni a lisztbe.
2 Ha már gyönyörűen kidolgozott tésztánk van, tegyük vissza az edényt a kerítésre, és kezdjük el magasabb hőmérsékleten égetni a tésztát. A jól sült tésztát arról lehet felismerni, hogy az edény alján búzadara képződik, és a tészta csodálatosan sima és összetart.
3 A kész tésztát tegyük egy nagyobb tálba, és kézi habverő segítségével kezdjük el felverni. A tészta így kihűl és nem lesz olyan forró.
4 A langyos tésztába kezdjük egyenként beleütni a tojásokat.
Az elkészült tésztát csillag alakú díszítőcsúcsos cukrászzsákba tesszük
5 Egy nagyobb lábosban hevítsük fel az olajat 200 °C-ra, majd egy cukrászzacskó segítségével nyomjunk bele egy kis tésztát. A tésztát késsel kb 8 cm hosszú churrosra vágjuk.
6 Mindkét oldalát körülbelül 2 percig sütjük, amíg a churros aranybarna nem lesz.
A sült churrost szalvétával egy tányérra csurgatjuk.
7 Közepes lángon addig keverjük, amíg a tejszínben lévő csokoládé el nem olvad, és gyönyörű bársonyos, fényes chili szószt nem kapunk.
A kész churrost mártsuk cukorba és fahéjba csokis chili szószba.
- Használt chili
- 2 kiskanál chilli Ancho pehely
- Tészta
- 90 g vaj
- 20 g kristály cukor
- 250 ml víz
- ½ kiskanál só
- 130 g sima liszt
- 4 tojás
- cukor keverék
- 200 g cukor
- 1 kanál fahéj
- Chilli csokoládé
- 250 ml tejszín
- 200 g 70% csokoládé
- Sütéshez
- 1 l olaj sütéshez
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 30 min