
Módszer
1 Egy nagyobb tálban a tojás sárgáját a cukorral kemény habbá keverjük.
A tejszínt és a tejet egy kis lábasba öntjük. Vágjuk fel a vanília hüvelyt, kaparjuk ki a magjait, amit héjával együtt a folyékony keverékhez adunk. Adjunk hozzá körülbelül egy teáskanál Pasilla chilli port. Keverjük össze és forraljuk fel. Végül távolítsa el az egész hüvelyt.
Ezután a forró keveréket lassú sugárban keverés közben a sárgás keverékhez öntjük. Fontos, hogy lassan, vékony sugárban adjuk hozzá, és folyamatosan keverjük.
Ha összekevertük, osszuk el a folyadékot 4 kisebb formába, melyeket egy kb 1 cm magas víz tányérra rakunk.
Az így elkészített formalapot 140°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük.
Sütés után hűtőben hagyjuk kihűlni és megszilárdulni.
A hideg pudingra vastag réteg kristálycukrot öntünk, és lángoló pisztollyal hagyjuk feloldódni, karamellizálódni.
Tálaláskor fagyasztott málnával díszítjük.
- Használt chili
- 1/2 kiskanál Pasilla chilli por
- Összetevők
- 250 ml 33% tejszín
- 80 ml tej
- 5 sárgája
- 80 g porcukor
- 1 vanília hüvely
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 30 min