
Módszer
1 Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, a narancslevet és a Carolina Reaper chili pelyhet. A kész keverék pácként szolgál a csirkék elleni küzdelemhez a pörkölés során.
2 Helyezze az egész csirkét egy tepsibe helyezett rácsra. A csirke nem fekszik a levében, és a héja nem ázik, és mindenütt szépen megsül.
Sózza meg a csirkét belülről, és tegyen bele néhány szál rozmaringot és kakukkfüvet, valamint egy kis vérnarancsot, többször átszúrva. Alkalmazzon pácot a csirkére a mell oldalán és sózza. Fordítsa le a melleit, és kenje be újra a pácot és a sót.
Helyezze a burgonyát és a narancsszeleteket a csirke körül. Adjunk hozzá néhány szál rozmaringot és kakukkfüvet, valamint néhány szelet vajat.
3 Helyezze a tányért 90 ° C -ra előmelegített sütőbe, és süsse a csirkét 3 órán keresztül. A csirke így lassan megsül, és ezen a hőmérsékleten a legtöbb lé a csirkében marad, és a csirke gyönyörűen lédús lesz.
4 3 óra múlva vegye ki a csirkét, kenje meg a pácot, és tegye vissza a sütőbe, előmelegítve 240 ° C -ra. Ezután távolítsa el ismét a csirkét, terítse fel újra a pácot, fordítsa meg, terítse meg a pácot, és süsse 200 ° C -os sütőben 30 percig, vagy még a csirke aranybarna nem lesz.
5 Ha kész lesz a csirke, szeleteljük fel és tálaljuk sült burgonyával és naranccsal. Öntsünk mindent narancslébe, ami szépen csökkent a sütés során.
- Használt csili
- 2 kanál Carolina reaper pehely
- Összetevők
- 10 kanál oliva olaj
- ½ narancslé
- csirke
- rozmaring
- kakukkfű
- 5 narancs
- 1 kg krumpli
- sůl, só, vaj
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 210 min