
Módszer
1 Nagyobb tálban keverje össze a darabokra vágott csirke mellet Naga Bhut Jolokia chili szósszal, kardamommal, köménnyel, kurkuma, garam masala, gyömbérrel. Ezután 2 órára hűtőbe tesszük.
2 Közben egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a mustármagot. Amikor a magok elkezdenek repedezni, hozzáadjuk a finomra vágott lilahagymát, és kb. 15 percig pirítjuk. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és hagyjuk pirulni körülbelül 3 percig.
3 Ezután hozzáadjuk a pácolt húst, és minden oldalát megsütjük. Adjunk hozzá almaecetet, levest, sót, borsot és fedjük le fedővel. A keveréket körülbelül 1 órán át keverjük. Ha minden kész, hozzáadjuk az apróra vágott friss koriandert. Rizzsel tálaljuk.
- Használt chilli
- 100 ml Naga Bhut Jolokia szósz
- Összetevők
- 1 teakanál őrölt kardamom
- 1 teakanál őrölt római kömény
- 1 teakanál kurkuma
- 2 teakanál Garam Masala
- 1 teakanál őrölt gyömbér
- 1 kg csirkemell
- 5 kanál olivaolaj
- 2 kanál mustármagok
- 4 db vörös hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 kanál almaecet
- 200 ml tyúkhúsleves
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 marék apróra vágott koriander
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 30 min