
Módszer
1 Egy csészében keverje el a kukoricakeményítőt 60 ml hideg tejben. Tegyük félre.
2 Egy serpenyőben keverjük össze az összes hozzávalót a csokoládé kivételével. Az összes hozzávalót közepes lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé elolvad.
3 Ha a csokoládé felolvadt, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt. Hagyja enyhén buborékolni körülbelül 2-3 percig, hogy a keverék besűrűsödjen.
4 Vegyük le a serpenyőt a főzőlapról, és hűtsük le, amint tudjuk. Ha a csokis keverék már nem túl forró, tegyük egy edényben a hűtőbe, és hagyjuk hűlni néhány órát.
5 A kihűlt keveréket szitán öntsük át, hogy megszabaduljunk a chili daraboktól. Öntsük a keveréket egy edénybe, majd tároljuk a fagyasztóban.
6 30-45 perc elteltével vegye ki az edényt a fagyasztóból, és keverje össze habverővel. Előfordulhat, hogy eltávolítjuk a fagyott keverékdarabokat az edény széléről, és a villával beledolgozzuk a keverék többi részébe.
7 A keverést 30 percenként megismételjük további 2 órán keresztül. Miután a keveréket a 4. után felkevertük, legalább 12 órán át a fagyasztóban hagyjuk, amíg teljesen megdermed.
8 Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki a fagylaltot a fagyasztóból.
- Használt chilli
- 2 teakanál trinidad scorpion moruga por
- Összetevők
- 360 g tejszínhab
- 360 ml teljes zsíros tej
- 1 kanál vaníliakivonat
- 2 kanál méz
- 3 kanál cukor
- 1 teakanál őrölt fahéj
- 2 csipet só
- 7 kanál kakaó
- 100 g étcsokoládé
- 2 kanál kukoricakeményítő
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 3 min