Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Csokoládé torta tengeri sóval

Csokoládé torta tengeri sóval

Módszer

1 A csokoládét apró darabokra törjük, és a vajjal és a cukorral egy lábasba tesszük. Az egészet lassan és folyamatosan kevergetve melegítjük. Amikor a csokoládé felolvad, és az egészet összeöntötte, hagyja kissé kihűlni. Közben a tojásokat sárgájára és fehérjére osztjuk. A tojások fehérjét habosra verjük, majd fokozatosan beleforgatjuk a sárgáját. Egy tálban keverjük össze az összes laza hozzávalót, majd adjuk hozzá a csokis keveréket és a vizet. Keverjük össze a tésztát, végül adjuk hozzá a felvert tojásokat. Az egészet újra alaposan összekeverjük, és vajjal kitörölt, liszttel megszórt formába (19 cm átmérőjű) öntjük. A formát 160°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 70-80 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni a tortát. Ha a torta kihűlt, vágja le a tetejét, hogy gyönyörűen egyenes testet kapjon. Végül elkészítjük a cukormázt a tortához. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a finomra vágott csokoládét és a chilliport. Lassan felmelegítjük a keveréket, és állandó keverés mellett hagyjuk felolvadni a csokoládét. Nem kell túl melegíteni a keveréket, égni kezd. Ha a csokoládé felolvadt, öntsük a cukormázt a tortára és az oldalára. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a cukormáz megdermedjen, és közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg pehelysóval.
  • Használt chili
  • ½ kiskanál chilli por Birds eye
  • Torta
  • 6 tojás
  • 250 g vaj
  • 300 g 70% csokoládé
  • cca 100 mll víz
  • 200 g cukor
  • 160 g sima liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • öntet
  • 250 ml 30% krém
  • 200 g 70% csokoládé
  • Dekor
  • pehely só
  • Adagok száma 3
  • Készítés ideje 30 min
  • Főzés ideje 80 min

Video

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz