
Módszer
1 A csokoládét apró darabokra törjük, és a vajjal és a cukorral egy lábasba tesszük. Az egészet lassan és folyamatosan kevergetve melegítjük. Amikor a csokoládé felolvad, és az egészet összeöntötte, hagyja kissé kihűlni.
Közben a tojásokat sárgájára és fehérjére osztjuk. A tojások fehérjét habosra verjük, majd fokozatosan beleforgatjuk a sárgáját.
Egy tálban keverjük össze az összes laza hozzávalót, majd adjuk hozzá a csokis keveréket és a vizet. Keverjük össze a tésztát, végül adjuk hozzá a felvert tojásokat. Az egészet újra alaposan összekeverjük, és vajjal kitörölt, liszttel megszórt formába (19 cm átmérőjű) öntjük.
A formát 160°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 70-80 percig sütjük.
Sütés után hagyjuk kihűlni a tortát. Ha a torta kihűlt, vágja le a tetejét, hogy gyönyörűen egyenes testet kapjon.
Végül elkészítjük a cukormázt a tortához. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a finomra vágott csokoládét és a chilliport. Lassan felmelegítjük a keveréket, és állandó keverés mellett hagyjuk felolvadni a csokoládét. Nem kell túl melegíteni a keveréket, égni kezd.
Ha a csokoládé felolvadt, öntsük a cukormázt a tortára és az oldalára.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy a cukormáz megdermedjen, és közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg pehelysóval.
- Használt chili
- ½ kiskanál chilli por Birds eye
- Torta
- 6 tojás
- 250 g vaj
- 300 g 70% csokoládé
- cca 100 mll víz
- 200 g cukor
- 160 g sima liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- öntet
- 250 ml 30% krém
- 200 g 70% csokoládé
- Dekor
- pehely só
- Adagok száma 3
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 80 min