
Módszer
1 Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és elkezdjük pirítani benne a finomra vágott hagymát. Amikor a hagyma kezd aranyló színűvé válni, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk illatosodni.
Másfél cukkinit nagyobb darabokra vágunk, röviden megpirítjuk. Mindent öntsünk le húslevessel, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá Green Jalapeno chilli pehelyt. Hagyjuk puhára főni.
A többi cukkinit kisebb darabokra vágjuk, majd kevés olajon aranysárgára sütjük.
Ha a levesben lévő cukkini megpuhult, a levest levesszük a tűzről, és botmixerrel össze keverjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és rövid ideig főni hagyjuk a levest.
Tálaláskor pirított cukkinivel, parmezán sajtszeletekkel és egy csipet Green Jalapeno chilli pehellyel díszítjük.
- Használt chilli
- 1 kiskanál chilli pehely Green Jalapeno
- Összetevők
- 2 cukkini
- 1 liter zöldség leves
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g főzőtejszín
- parmezán sajt
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 40 min