
Módszer
1 Kezdje a tészta előkészítésével. Keverjük össze a kekszeket, és keverjük össze porcukorral, puha vajjal, finomra vágott mogyoróval, kakaóval, rummal és tejjel. Keverje össze mindent a kezével, és készítsen gyönyörűen tömör tésztát, amely összetart és nem ragad. Ha a tészta nagyon morzsolódik, adjunk hozzá kevés tejet. Amikor a tészta ragad, adjunk hozzá egy kevés kevert piskótát. Hagyja a kész tésztát pihenni, és készítse elő a krémet.
2 A porcukrot keverjük össze puha vajjal, tojássárgájával és Pasilla chiliporral. A tölteléknek olyan vastagnak kell lennie, hogy lyukas zacskó vagy díszítőcsúcsos cukrászsák segítségével tölthető legyen.
3 A darázsfészek -formát megszórjuk porcukorral, és megtöltjük tésztával. Nyomja össze és egyenesítse ki az ujjával. Tüske segítségével lyukat készítünk a tésztába, és megtöltjük krémmel. Hajtogatjuk piskótával, és óvatosan kivesszük a formából.
4 Hűtőbe tesszük és karácsonyig zárt edényben tároljuk.
- Használt chilli
- 2 kanál Pasilla chilli por
- Tészta
- 200 g piskóta
- 200 g porcukor
- 50 g apróra vágott mogyoró
- 80 g puha vaj
- 1 evőkanál kakaó
- 2 kanál rum
- 3 kanál tej
- Krém
- 70 g porcukor
- 80 g puha vaj
- tojássárgája
- piskóták
- porcukor a forma kiürítéséhez
- Adagok száma 30
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 45 min