Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Pehely és granulátum

A chilipaprikát apróra vágva, pelyhek és granulátumok formájában. Ez a fűszer nagyon népszerűvé vált. Az Egyesült Államokban még szabványos az asztalokon a só és a bors mellett. Gyakran magas a magvak aránya a pelyhekben. A zúzott chilit tetszés szerint használhatja főzéshez, például húshoz vagy ételízesítőhöz, valamint sóhoz és borshoz.

De Arbol chilli pehely 30 g

De Arbol chilli pehely 30 g

A De Arbol csili paprika ráadásul nagy boldogságot és jó egészséget hoz Mexikóban. Önnek kell majd megítélnie, hogy ez valóban igaz-e. De egy kis mosoly (és enyhe csípős érzés) az ajkaidon mindenképpen varázsolhat. Dió-, füves- és füstös tónusokban gazdag jellegzetes és összetett ízüket csak szárítás után nyerte el. Élvezheti tehát a De Arbol eredeti paprika granulátumokat a legjobb formában.

 

Összetevők De Arbol chilli paprikák 100 %.
Élesség
  • 2
SHU mértékegység 30 000
Származás Mexikó
Ár a 1 db értékben: 890 Ft
Elfogyott Szállítjuk Aug 19.06.2023 A kereskedő elérhetősége
 
Leírás

De Arbol chilli pehely 30 g

 

A fa, csőr és patkányfarok után elnevezett paprika

A többféle más chili paprikával ellentétben a nevét nem a származási helyéről kapta, hanem a spanyol "chili tree" ("chile de árbol") jelentésről. Mindenképpen ezek az eredeti mexikói paprikák egy bokrokon nőnek, száruk olyan merev és kemény, hogy egy faágra hasonlít.

A Capsicum annuum fajta (egyéves paprika) De Arbol paprikája (ejtsd: "day ar boll") körülbelül 5-7 cm hosszú és közepesen éles, kb. 15 000-30 000 SHU. A termés zöldtől halványvörösig érik. Hosszúkás keskeny alakjuk és csavart hegyük miatt néha "madárcsúcsnak" vagy "patkányfarknak" nevezik őket. Mexikóból származik, és egyes szakértők szerint szorosan kapcsolódik a Cayenne paprikához, mások szerint a Pequin típusú paprikához. Jelenlegi termelésük túlnyomó részét Mexikóban is megőrizték.

Dekoráció és boldogságot őrző talizmán

A De Arbol paprika természetes, diós ízű, füves és füstös mintával. Jellegzetes és fejlett ízüket csak szárítás után kapják. Emiatt sokkal gyakrabban vásárolhatóak szárított vagy őrölt formában, mint frissen.

A szárított De Arbol paprikából tipikus chili girlandokat és koszorúkat is készítenek, mert szárítás után sem veszítik el fényes piros színüket. A függesztett paprikák dekorációként és talizmánként szolgálnak. A mexikói hagyomány szerint boldogságot és egészséget hoz.

De Arbol a konyhában - a szószoktól és a fűszeres mandulától a csili tequiláig

A De Arbol chili paprikát széles körben használják a világ többféle konyhájában. Főleg kínai, mexikói vagy dél-ázsiai ételek ízesítésére. Sokan úgy vélik, hogy a De Arbol paprika sokkal jobb, mint a többi hasonlóan éles mexikói chili, ezért nagyon népszerűek a chili szakácsok körében, akik kiváló ízüket különböző kulináris versenyeken használják.

Itt lehet találni néhány tippet a sós és édes ételek és más ellenállhatatlan finomságok elkészítéséhez a De Arbol paprikával.

Normális konyhákban pácokhoz, levesekhez, szószokhoz vagy húsos és zöldséges tálakhoz alkalmas. Paradicsommal, hagymával, sült fokhagymával, mésszel és egy csipet sóval együtt ezek a csili paprikák kiegyensúlyozott alapot képeznek a főtt forró mártáshoz.

Kisebb és vékonyabb alakjának, csípősségének és ízének köszönhetően ezek a paprikák ideálisak olívaolaj, borecet, méz vagy erős alkohol, például tequila vagy vodka ízesítésére. Elférnek egy kisebb vagy keskeny üvegben is. Csak töltsön fel egész paprikát (szárított is lehet) egy naptól több hétig a folyadékba, amelybe jó élességet szeretne adni. Minél hosszabb ideig hagyja őket áztatni, annál erősebb lesz az eredmény. Egy csipet Arbol paprika felrúgja az otthoni készített limonádét vagy egy margaritát is.

Végre egy finom fűszeres keverékben sült mandula receptet mutatunk be, amelyet a De Arbol paprika segítségével lehet készíteni. Csak annyit kell tennie, hogy összekeveri a természetes sózatlan mandulát a felvert tojásfehérjében, majd külön csomagolja őket őrölt De Arbol paprika, nádcukor, szárított kakukkfű, kömény, tengeri só és ízlés szerint egy kevés fűszer keverékben. Az így elkészített mandulát kb. 45 percig egyenletesen elosztva tepsiben sütjük (140 ° C-on, 15 percenként kevergetve). Sütéskor a tészta nem éghet a mandulán, javasoljuk, hogy a tepsit felülről sütőpapírral takarja le. Miután a mandula elkészült, látni fogja, hogy eltűnik, mielőtt lehűlhetnek.

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz