Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Diós Szent Márton tekercs

Diós Szent Márton tekercs

Módszer

1 Először készítse elő a tésztát a tekercsekhez. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a puha vajat, a tejfölt, a csipet sót és a vaníliás cukrot. Dolgozd ki a tésztát. A tészta kissé ragacsos lesz, de egy idő után már nem ragad. A kész tésztát három részre osztjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. A hideg tésztával könnyebb lesz dolgozni. Ha a tészta a hűtőben van, kezdjük el elkészíteni a tölteléket. A diót turmixgépben aprítjuk. Tedd őket egy serpenyőbe vagy serpenyőbe, adj hozzá porcukrot, tejet, tamariszkot és egy teáskanál Orange Habanero chilli masht. Lassan, folyamatos kevergetés mellett főzzük az egészet körülbelül három percig. A kész tölteléket hagyjuk kihűlni. A megkeményedett tésztát kivesszük a hűtőből. Dolgozd a kezedben, hogy kissé meglazuljon. Lisztezett sodrófán kör alakúra tekerjük. A tésztát kb. 4 mm vastagon hagyjuk. Vágja fel a kész kereket nyolc részre. A külső szélére teszünk egy kanál diós tölteléket, és tekercsbe tekerjük. A kész tekercset kissé meghajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Kövesse ezt az eljárást további tekercsek készítéséhez. A kész tekercseket megkenjük felvert tojással, és 170°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük. A kész tekercseket hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt porcukorral meghintjük őket. Tárolja őket hidegben.
  • Használt chilli
  • kis kanál Orange Habanero mash
  • Tészta tekercsre
  • 400 g sima liszt
  • 250 g vaj
  • 200 g tejföl
  • csipet só
  • vanília cukor
  • Diós töltelék
  • 300 g dió
  • 100 g por cukor
  • 100 ml tej
  • tojás a mártásra
  • porcukor a szóráshoz
  • Adagok száma 20
  • Készítés ideje 45 min
  • Főzés ideje 25 min

video

GYORS SZÁLLÍTÁS

24 órán belül kiszállítjuk

200 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

20 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz