
Módszer
1 A csirkeszárnyakat és a alsócombokat víz alatt öblítsük le, késsel vágjunk beléjük apró bemetszéseket, majd szűrőedényben hagyjuk csöpögni.
2 Egy nagy tálban keverjük össze a joghurtot, a sót, a chiliport és a korianderport. Ezután hozzáadjuk a csirkedarabokat, és újra összekeverjük.
3 Adjuk hozzá mártást, ketchupot és a citromlevet.
4 A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, letakarva 30 percig állni hagyjuk.
5 A téglalap alakú tepsit kenjük ki vajjal, és helyezzük rá a csirkedarabokat (kb. 2,5 cm távolságra).
6 175°C fokon 40 percig sütjük.
7 20 perc múlva fordítsa meg a csirkedarabokat.
8 40 perc elteltével állítsa be a sütőt grillezésre, és süsse még 5 percig. Ebben a szakaszban folyamatosan ellenőrizzük a darabokat, hogy ne égjenek le.
9 Fordítsa meg újra a darabokat, és süsse meg a másik oldalon 5 percig.
10 Apróra vágott hagymával és citromfűvel díszítve tálaljuk.
- Használt chilli paprika
- 1 teakanál Carolina Reaper szósz
- 1 teakanál Carolina Reaper por
- Összetevők
- 5 db + 5 db csirkeszárny, csirkecomb
- 1 kanál ketchup
- 1 kanál méz
- 1 teakanál őrölt koriander
- 60 g fehér joghurt
- 1 kanál zöld citromlé
- 45 g zsemlemorzsa
- 1 teakanál só
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 7 min
- Főzés ideje 50 min