
Módszer
1 Egy robot tálban keverje össze a vajat, a cukrot, a sót, a tejet és a morzsolt élesztőt. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a szitált lisztet a keverékhez, és hagyjuk, hogy a robot mindent gyönyörű tésztává keverjen. Fedjük le a kész tésztát egy tálban egy ronggyal, és hagyjuk 1 órán át meleg helyen kelni, a tészta megduplázza a térfogatát.
2 A tölteléket addig készítjük, amíg a tészta kel. A tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a cukrot, az őrölt fahéjat és az Ancho chili pelyhet. Hagyja a kész tölteléket egy kicsit megdermedni a hűtőben. Ekkor jobban kenhető lesz a tésztára.
3 Miután megkelt a tészta, lisztezett sodrófára helyezzük, és kézzel átdolgozzuk. A tésztát nyújtsuk ki körülbelül 3 mm vastag palacsintára. A kész palacsintát bevonjuk az előkészített töltelékkel. A tésztát tekercsbe tekerjük, és éles késsel körülbelül 4 cm széles csigákra vágjuk. És tedd egy vajjal törölt edénybe.
4 A csigákat megkenjük felvert tojással, és 180 ° C -ra előmelegített sütőben megsütjük, és körülbelül 20 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni őket. Tálaljuk juharsziruppal átitatva és Ancho chili pelyhekkel megszórva.
- Használt chilli
- 1 kanál chilli Ancho pehely
- Összetevők
- 150 g olvasztott vaj
- 50 g cukor
- csipet só
- 250 ml tej szobahőmérsékleten
- 30 g élesztő
- 450 g sima liszt
- Töltelék
- 120 g olvasztott vaj
- 120 g cukor
- 10 g őrölt fahéj
- 1 lžíce chilli ancho pehely
- Kenés
- 1 felvert tojást
- Véglegesítés
- Chilli pehely a megszóráshoz
- juharszirup öntésre
- csokis szívek
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 20 min