
Módszer
1 Először készíts magadnak élesztőt. Egy kis tálba öntsön körülbelül ¼ tejet szobahőmérsékleten. A tejhez hozzáadjuk a cukor negyedét és az egész morzsolt élesztőt. Az egészet összekeverjük, és meleg helyen kelni hagyjuk az élesztőt. A tejben lévő sűrű tejhab alapján meg lehet állapítani.
Öntsön szitált félig durva és durva folyadékot a többi cukorral a robot tálba. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a rumot, a többi tejet, a sót és az élesztőt. Robot segítségével készítsünk tésztát, amelyet dagasztás után egy órán át hagyunk kelni a tálban.
2 Ha megkelt a tészta, ossza fel 50 g -os darabokra egy skála segítségével, tekerje össze a tenyerében labdává, és tegye lisztezett ruhára. Hagyja őket letakarva a törülközőn további egy órán keresztül.
Tegye a sütőolajat egy szélesebb edénybe, és melegítse fel 180–190 ° C hőmérsékletre, és tartsa ezen a tartományon belül. Ideális esetben konyhai hőmérővel ellenőrizze.
3 A kovásztalan fánkot olajban mindkét oldalán sütjük körülbelül 3-4 darabban 2 percig. Először egy fánkkal kezdje, és sütés után ellenőrizze, hogy belül elkészült -e.
Miután minden fánk megsült, tekerje porcukorba, és hagyja kihűlni.
Egy kihűlt fánkban készítsünk lyukat, és egy pogácsazsák segítségével töltsük meg a chili lekvár Forest Mixet a Carolina Reaperrel. Ügyeljen arra, hogy ne legyen sok keverék, és a fánk ne repedjen.
- Használt chili
- Chili lekvár Erdei keverék és Carolina reaper
- Összetevők
- 750 g fél durva liszt
- 250 g durva liszt
- 80 g kristálycukor
- 100 g vaj
- 6 sárgáját
- 4 kanál rum
- 60 g élesztő
- 500 ml teljeszsíros tej
- 1 kanál só
- 1,5 l sütőolajok
- porcukor a borítékhoz
- Adagok száma 10
- Készítés ideje 60 min
- Főzés ideje 20 min