
Módszer
1 A törött csokoládédarabokat egy forralt üvegből készült edénybe vagy egy kisebb lábosba tesszük, amit aztán egy nagyobb fazékba tesszük forrásban lévő vízzel. A csokoládét forró fürdőben folyamatosan kevergetve keverjük.
2 Egy másik üvegtálban keverje össze a kakaó port, a chilit és a tejet, és keverje össze, hogy sima szuszpenziót kapjon. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, és alaposan keverjük össze.
3 Két tálban válasszuk el a sárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgáját felverjük, és a csokis keverékhez adjuk. Tegye a tálat ismét víz fürdőbe, és lassan, folyamatos keverés mellett főzze 5-7 percig, amíg a keverék besűrűsödik. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adjunk hozzá chilit.
4 A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és újra addig verjük, amíg szép fényes nem lesz a hó. A havat óvatosan beleszívjuk a csokis keverékbe, és összekeverjük.
5 Osszuk el a csokoládéhabot 4 sekély részre, szórjuk meg csokireszelékkel és egy kevés chiliporral. Hűtve tálaljuk.
- Használt paprika
- 1 teakanál kashmiri por
- Többi összetevők
- 125 gram keserű csoki
- 2 kanál kakaó por
- 4 kanál tej
- 2 db tojás
- 1 kanál cukor
- marék csoki dísz
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 25 min
- Főzés ideje 15 min