
Módszer
1 Először a húskeverékkel kezdje. A füstölt húst nagyon apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott pácolt chili jalapeño paprikát. Mindent összekeverünk, félretesszük és sós vizet forralunk egy nagy edényben burgonyagombóchoz.
2 Aztán menj a savanyú káposztához. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és hagyjuk a kockára vágott hagymát aranybarnára pirítani. Ha kész a hagyma, levesszük a tűzről, megszórjuk sima liszttel, és mindent összekeverünk. Ezután hozzáadja a hagymát és a káposztát a káposztához.
Öntsön savanyú káposztát és gyümölcslevet egy edénybe, és öntsön rá egy pohár vizet. Keverjük össze és pároljuk körülbelül 20 percig, vagy amíg a káposzta puha lesz. Pörkölés közben a víz nagy része elpárolog, körülbelül egy kanál marad. Tegye az elkészített hagymát és az edényt a kész káposztába, és keverje össze. A jíška káposzta szépen besűrűsödik.
3 A burgonyatésztához előfőzött és hideg burgonyára lesz szüksége. A burgonyát meghámozzuk, és egy nagy tálban finomra reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a durva lisztet, a szollamilt és a búzadarát. A tésztát kézzel dolgozza fel, hogy tömör legyen. Ha jobban tapad a kezéhez, adjunk hozzá egy kis durva lisztet és búzadarát azonos arányban.
A kész tésztát lisztezett sodrófára tesszük, és nagyobb gombóc kúpot formázunk belőle. Ezután késsel vágjuk kb 3 cm vastag szeletekre.
4 Formázzunk golyót egy szelet tésztából, majd formáljunk belőle palacsintát. Tegyen körülbelül 1-2 evőkanál húskeveréket a kész palacsintába, és csomagolja be a tésztát. A kezében forgatva kerek gombócot formálunk, és lisztezett tányérra tesszük. Folytassa ezt az eljárást, amíg készen nem lesz a gombóc. Ezután tegye a kész gombócokat forró sós vízbe, és főzze őket körülbelül 15-20 percig. Jó kipróbálni egy gombócot, és feldarabolni. A belsőjében lévő tészta nem lehet zsíros és ragadós. Ebben az esetben a gombócokat főzzük még egy ideig.
5 Végül egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
A kész gombócokat tálaljuk savanyú káposztával és sült hagymával.
- Használt chilli
- cca 90 g pácolt Jalapeños
- Összetevők
- 1 kg burgonya (előfőzve)
- 2 tojás
- 150 g durva liszt
- 70 g szolamil
- 180 g búzadara
- só
- 400 g füstölt hús
- 4 kanál olivaolaj
- 2 nagy hagyma
- 2 kanál sima liszt
- 1 kg savanyú káposzta
- pohár víz
- 10 kanál olivaolaj
- 1 nagy hagyma
- Adagok száma 4
- Készítés ideje 40 min
- Főzés ideje 40 min