Tanácsra van szüksége?      tel  +36 199 891 90      posta  eshop@thechillidoctor.hu

Fűszeres chilis tapenade, pirospaprika gombás húsgombóccal

Fűszeres chilis tapenade, pirospaprika gombás húsgombóccal

Módszer

1 Ha nincs előfőzött daránk a fagyasztóban, kezdjük azzal, hogy előző nap beáztatjuk. Másnap sós vízben puhára főzzük (kb. 1 óra), leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
2 A gombát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Megszórjuk gombával, fűszerekkel és addig pirítjuk, amíg a gomba térfogata csökken. Hozzáadjuk a felszeletelt céklaleveleket a szárral együtt, és egy ideig pirítjuk.
3 Meglocsoljuk szójaszósszal és ízlés szerint sóval ízesítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Megszórjuk pelyhekkel, hozzáadjuk a tojást és alaposan összekeverjük. Hagyuk állni.
4 Mossa meg, szárítsa meg és félbevágja a paprikát. A magokat eltávolítjuk. A padlizsánt megmossuk, leszárítjuk, és a szárral együtt levágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vágófelülettel lefelé ráfektetjük a paprikákat és oda helyezzük az egész padlizsánt is. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg sötét hólyagok jelennek meg a paprikán. Egy nagyobb darab fóliába öntjük és becsomagoljuk. Ilyen a padlizsán is.
5 Ha mindkettő megpárolódott, csomagoljuk ki a csomagokat, és távolítsuk el a héját a paprikákról és a padlizsánról is. Mindkettő húsát tegyük egy tálba, és villával törjük össze. Ízesítsük citromlével, fokhagymás sóval és Red Cayenne szósszal. Meglocsoljuk olívaolajjal, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Haddjuk lehűlni.
6 Ellenőrizze a tésztát, hogy nincs-e húsgombóc. Ha nem nagyon áll össze, adjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Készíts 10 darab fasírtot, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és csepegtess mindegyikre egy kevés olívaolajat. Kenjük meg ecsettel, és tegyük a tányért előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 percig sütjük.
  • Használt chilli
  • 1 kanál Red Cayenne szósz
  • Tapenade
  • 8 db piros paprika
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 kanál olivaolaj
  • 1 csipet citromlé
  • 1 csipet fokhagyma só
  • 1 csipet só
  • 1 db sima petrezselyem
  • Gombás húsgombóc
  • 300 g gomba
  • 260 g főtt árpadara
  • 5 kanál finom zabpehely
  • 1 db hagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db répalevél
  • 1 kanál majoránna
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet só
  • 1 kanál olivaolaj
  • Adagok száma 3
  • Készítés ideje 95 min
  • Főzés ideje 30 min

Koupíte u nás

GYORS SZÁLLÍTÁS
24 órán belül küldjük.

100 000 +

Elégedett ügyfél

INGYENES SZÁLLÍTÁS

25 000 Ft + rendeléseknél

BÓNUSZ PROGRAM

Ajándékok a vásárláshoz