
Módszer
1 Ha nincs előfőzött daránk a fagyasztóban, kezdjük azzal, hogy előző nap beáztatjuk. Másnap sós vízben puhára főzzük (kb. 1 óra), leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
2 A gombát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Megszórjuk gombával, fűszerekkel és addig pirítjuk, amíg a gomba térfogata csökken. Hozzáadjuk a felszeletelt céklaleveleket a szárral együtt, és egy ideig pirítjuk.
3 Meglocsoljuk szójaszósszal és ízlés szerint sóval ízesítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Megszórjuk pelyhekkel, hozzáadjuk a tojást és alaposan összekeverjük. Hagyuk állni.
4 Mossa meg, szárítsa meg és félbevágja a paprikát. A magokat eltávolítjuk. A padlizsánt megmossuk, leszárítjuk, és a szárral együtt levágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vágófelülettel lefelé ráfektetjük a paprikákat és oda helyezzük az egész padlizsánt is. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg sötét hólyagok jelennek meg a paprikán. Egy nagyobb darab fóliába öntjük és becsomagoljuk. Ilyen a padlizsán is.
5 Ha mindkettő megpárolódott, csomagoljuk ki a csomagokat, és távolítsuk el a héját a paprikákról és a padlizsánról is. Mindkettő húsát tegyük egy tálba, és villával törjük össze. Ízesítsük citromlével, fokhagymás sóval és Red Cayenne szósszal. Meglocsoljuk olívaolajjal, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Haddjuk lehűlni.
6 Ellenőrizze a tésztát, hogy nincs-e húsgombóc. Ha nem nagyon áll össze, adjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Készíts 10 darab fasírtot, tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és csepegtess mindegyikre egy kevés olívaolajat. Kenjük meg ecsettel, és tegyük a tányért előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 percig sütjük.
- Használt chilli
- 1 kanál Red Cayenne szósz
- Tapenade
- 8 db piros paprika
- 1 db kisebb padlizsán
- 1 kanál olivaolaj
- 1 csipet citromlé
- 1 csipet fokhagyma só
- 1 csipet só
- 1 db sima petrezselyem
- Gombás húsgombóc
- 300 g gomba
- 260 g főtt árpadara
- 5 kanál finom zabpehely
- 1 db hagyma
- 1 db tojás
- 1 db répalevél
- 1 kanál majoránna
- 1 csipet majoránna
- 1 csipet só
- 1 kanál olivaolaj
- Adagok száma 3
- Készítés ideje 95 min
- Főzés ideje 30 min