
Módszer
1 Egy nagy serpenyőben (lehetőleg wokban) hevítsük fel az olívaolajat, és hagyjuk rajta a hagymát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paprikát kisebb kockákra, és pirítsuk újra mindent körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és csak rövid ideig pirítjuk, hogy belecsengjen az ételbe. Hozzáadjuk a le nem öblített rizst, és egy serpenyőben pároljuk. Végül mindenre öntsünk paradicsomszószt meleg vízzel.
2 Sózzuk és borsozzuk a keveréket, és adjunk hozzá egy evőkanál Birds eye chili pehelyt. Fedjük le a serpenyőt fedővel, és hagyjuk mindent főni, amíg a rizs megpuhul. Ez körülbelül 30 percig tarthat. Ha szükséges, öntsön még egy kis vizet.
3 A főzés végén adjuk hozzá a garnélarákokat, és hagyjuk a keverékben további 10 percig főni.
4 Tálaláskor meglocsoljuk lime levével és megszórjuk reszelt cheddarral.
- Használt chilli
- 1 kanál Birds eye chilli pehely
- Összetevők
- 3 kanál olivaolaj
- 1 db nagyobb hagyma
- 2 db sárga paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g hosszúszemű rizs
- 800 g paradicsom szósz
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 250 g garnélarák (héj nélkül és főtt)
- 1 marék apróra vágott koriander
- ½ lé lime
- 1 marék cheddar megszóráshoz
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 20 min
- Főzés ideje 45 min