
Módszer
1 Tedd egy kis lábasba Aji Amarillo chilli masht, reszelt gyömbért, nyomott fokhagymát, almalevet, ketchupot, krémes mustáros habanero chilli mustárt, kókuszcukrot és olívaolajat. Az egészet összekeverjük, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik (kb. 10 perc).
A bordák mindkét oldalát megsózzuk, és bekenjük páclével. A pácolt bordákat sütőpapíros tepsire tesszük, és alufóliával lefedjük. Ezután tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül két órán keresztül. A sütés során a sütés során keletkező leveket a bordákra öntjük.
Ha a bordák megsültek, és a hús jól levált a csontról, kenjük meg a pác többi részével, és tegyük a grillre. Hagyja grillezni mindkét oldalon körülbelül öt percig. Alternatív megoldásként használja a sütő grill funkcióját.
Közben elkészítjük a jogurtos mártogatóst. A fokhagymát a joghurthoz keverjük, sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kakukkfüvet. Hagyja a mártogatóst a hűtőben állni.
A kész bordákat porcióra vágjuk, és friss kenyérrel, zöldségekkel, chilis mustárral és jogurtos mártogatóssal tálaljuk.
- Használt chilli
- 5 kanál Aji Amarillo mash
- 1 kanál mustár chilli Habanero
- Mártás
- 2 gerezd reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml alma lé
- 2 kanál ketchup
- 50 g kókusz cukor
- 3 kanál oliva olaj
- Hús
- 2 db sertésborda grillezéshez
- só
- Jogurt dip
- 400 g fehér jogurt
- gerezd fokhagyma
- egy szál friss kakukkfű
- só, bors
- Adagok száma 2
- Készítés ideje 30 min
- Főzés ideje 140 min